![](https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=8a578c7d0e47eec8ff5f5f090264b37b 700w, https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=7e92059bf1d20944904d22badbc0fe35 800w, https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=b035361bcacfda4f41f40afac9a117bc 900w, https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=810dbf7d491da2189058cd96cf231e58 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=32363264e85f3052a9985f4730596cec 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=eb8a37d74de38638668dc68a9d60a1f4 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=034ce7f232508e641e00f4fd34bd29c1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b13a818d42dac6276229ba1e2046f88e 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=517da72be7cf451a23d151a2d2314e0e 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=90593aad6deca46dfa4923170ed26836 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=08cd63ddd7c82761e6e2b5ca2c082a51 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Brine-5_2021-05-24-120529.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=01f234f951ad4d1ec449617dedfe7994 1800w)
Brine - Hemmeligheten som gir ekstra saftig kjøtt.
Denne metoden er veldig populær blant BBQ entusiaster!
Ingredienser
- 1 liter vann
- 20 gram salt
- 10 gram brunt sukker
- 1 ss pepper
- 1 ss sennepsfrø
- 1 ss korianderfrø
Brine kan vel oversettes til saltlake med smak. I utgangspunktet ble dette brukt for konservering av kjøtt, men metoden ble fort veldig populær blant ivrige BBQ entusiaster. Ved å legge kjøttet i denne laken får kjøttet en naturlig saltsmak og holder bedre på kjøttets egne væske. Det er gjort mange tester av samme retter med og uten brine og resultatet er ganske så overraskende. Ved bruk av brine reduseres væsken som slippes fra kjøttet med ca 4%. Dette gir enda mer saftig kjøtt! Denne oppskriften er et utgangspunkt og du kan variere med krydder som du selv liker. I dag skal jeg forberede en stor brisket og har laget 3 liter brine.
Steg 1
Start med å finne frem en stor kjele du har lokk til og mål opp krydderne.
![Brine](https://gladkokken.imgix.net/Brine.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8fbbd761028583a2918086cdcb964cbe)
![Brine 3](https://gladkokken.imgix.net/Brine-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ec5efa8a227b9b36a6950651e08da0a5)
Steg 2
For å få frem ekstra god smak fra krydderne rister krydderne (uten salt og sukker) i en tørr panne. Stek på medium varme i en tørr panne til du kjenner deilig krydderlukt sprer seg rundt.
![Brine 2](https://gladkokken.imgix.net/Brine-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f0da0b3b8fecdbf9b042046febbd1898)
Steg 3
Hell litt av vannet i kjelen og hell i alle krydderne. Kok opp væsken og rør rundt så sukker og salt er helt løst opp i vannet. Skru nå av varmen og tilsett resten av vannet. Her bruker jeg iskaldt vann for å kjøle den ned raskest mulig. Når du bruker brine er det viktig at hele kjøttet er dekket av væsken. Legg i kjøttet og legg på lokket. Sett i kjøleskap i 12-24 timer.
![Brine 5](https://gladkokken.imgix.net/Brine-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8089ea3680d5e63ca61711ef90311e5f)