Brine - Hemmeligheten som gir ekstra saftig kjøtt.

Denne metoden er veldig populær blant BBQ entusiaster!

Ingredienser

liter
  • 1 liter vann
  • 20 gram salt
  • 10 gram brunt sukker
  • 1 ss pepper
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ss korianderfrø
Ingredienser

Brine kan vel oversettes til saltlake med smak. I utgangspunktet ble dette brukt for konservering av kjøtt, men metoden ble fort veldig populær blant ivrige BBQ entusiaster. Ved å legge kjøttet i denne laken får kjøttet en naturlig saltsmak og holder bedre på kjøttets egne væske. Det er gjort mange tester av samme retter med og uten brine og resultatet er ganske så overraskende. Ved bruk av brine reduseres væsken som slippes fra kjøttet med ca 4%. Dette gir enda mer saftig kjøtt! Denne oppskriften er et utgangspunkt og du kan variere med krydder som du selv liker. I dag skal jeg forberede en stor brisket og har laget 3 liter brine.

Steg 1

Start med å finne frem en stor kjele du har lokk til og mål opp krydderne.

Brine
Brine 3

Steg 2

For å få frem ekstra god smak fra krydderne rister krydderne (uten salt og sukker) i en tørr panne. Stek på medium varme i en tørr panne til du kjenner deilig krydderlukt sprer seg rundt.

Brine 2

Steg 3

Hell litt av vannet i kjelen og hell i alle krydderne. Kok opp væsken og rør rundt så sukker og salt er helt løst opp i vannet. Skru nå av varmen og tilsett resten av vannet. Her bruker jeg iskaldt vann for å kjøle den ned raskest mulig. Når du bruker brine er det viktig at hele kjøttet er dekket av væsken. Legg i kjøttet og legg på lokket. Sett i kjøleskap i 12-24 timer.

Brine 5