Smaksbomber "kaviar" med smak - Molekylær Gastronomi

Små deilige smaksbomber som imponerer!!!

Ingredienser

lite glass

Balamico kaviar

  • 2 dl balsamico
  • 2 gram agar agar (ca 1 ts)

Gulrot kaviar

  • 2 dl gulrotjuice
  • 2 gram agar agar (ca 1 ts)

Tomat kaviar

  • 2 dl tomatjuice
  • 2 gram agar agar (ca 1 ts)
Ingredienser

Dette er enkel Molekylær Gastronomi og navnet er vanskeligere enn dette er å lage. Du kan lage små "kaviar" perler av nesten alle juicer og det er enkelt. Perfekt å tilsette en rett pga av smak eller som deilig pynt. Dette ser mer imponerende ut enn det er, men veldig gøy å lage. Her kan du være kreativ og prøve med ulike smaker. I dag har jeg laget med balsamico, gulrot og tomater. Jeg har også laget en video nederst på siden som viser hvor enkelt dette er.

Steg 1

Dette enkelt å lage og du trenger bare å presse ut juice av en ingrediens eller kjøpe ferdig juice av god kvalitet. Mål opp riktig mengde.

Smaksbomber

Steg 2

For at dette trikset skal fungere må du bruke en nøytral olje og sette i fryseren i 30-60 minutter før du skal lage kaviaren. Dette for at oljen skal være iskald når du heller dråpene med juice i oljen. Før de rekker å falle til bunn er de blitt klare.

Steg 3

Hell juicen i en kjele og tilsett agar agar. Agar agar er et naturlig stivelse og er med å skape magien etterpå. Kok opp under omrøring og la koke i 2-3 minutter. Pass på at det ikke er noen klumper.

Smaksbomber 3
Smaksbomber 4

Steg 4

La juicen kjøle seg ned i 5-10 minutter og hell over i en sprøyteflaske eller sprøyte. Disse får du kjøpt på apoteket for 5 kroner stk. Drypp dråpene av den litt avkjølte juicen i den kalde oljen og det blir magi.

Steg 5

Fisk kaviaren opp med en sil og legg over i kaldt vann for å rense seg. Fisk deretter opp kaviaren og legg i en boks frem til bruk. Kan oppbevares i kjøleskap i 1-2 dager.

Smaksbomber 5

Steg 6

Nå er det bare å være kreativ å lag små smaksbomber i ulike smaker for å tilsette i ulike kalde retter. Dette er veldig godt, gøy og imponerer alle. Sjekk ut videoen nederst for hvordan jeg lager dette. Lykke til. Her kan du se en video av hvordan jeg gjør dette.