![](https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=056d79579bec2be523bfb8fb18028ef5 700w, https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=a26145af417bf40a0b5a4d6d2583b758 800w, https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=1bf2a33d732e33a0da5fb5b732d4a4a2 900w, https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=7a6d4b66caa79a0467a53ca9ba94388f 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=e7bb5bbeba384505ca4d872254dc23d3 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=fc820ff361b37f4e082ee5520086f293 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=5f1fb32c69d016f849685ed110f480ed 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=1571c440c6dcb7f108cd0e37281dc83e 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=c8d8c8d17a3ea19c2712ccf202b920d5 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=f7e1c12f56eadb11c3e351c92ab4721d 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=da65c266c945175c49b7a80bb57cdec5 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=ea72054899c6251899f4dbde2f8d230c 1800w)
Smaksbomber "kaviar" med smak - Molekylær Gastronomi
Små deilige smaksbomber som imponerer!!!
Ingredienser
Balamico kaviar
- 2 dl balsamico
- 2 gram agar agar (ca 1 ts)
Gulrot kaviar
- 2 dl gulrotjuice
- 2 gram agar agar (ca 1 ts)
Tomat kaviar
- 2 dl tomatjuice
- 2 gram agar agar (ca 1 ts)
Dette er enkel Molekylær Gastronomi og navnet er vanskeligere enn dette er å lage. Du kan lage små "kaviar" perler av nesten alle juicer og det er enkelt. Perfekt å tilsette en rett pga av smak eller som deilig pynt. Dette ser mer imponerende ut enn det er, men veldig gøy å lage. Her kan du være kreativ og prøve med ulike smaker. I dag har jeg laget med balsamico, gulrot og tomater. Jeg har også laget en video nederst på siden som viser hvor enkelt dette er.
Steg 1
Dette enkelt å lage og du trenger bare å presse ut juice av en ingrediens eller kjøpe ferdig juice av god kvalitet. Mål opp riktig mengde.
![Smaksbomber](https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d573bb1d0aeba32cd3d5b07be0f59478)
Steg 2
For at dette trikset skal fungere må du bruke en nøytral olje og sette i fryseren i 30-60 minutter før du skal lage kaviaren. Dette for at oljen skal være iskald når du heller dråpene med juice i oljen. Før de rekker å falle til bunn er de blitt klare.
Steg 3
Hell juicen i en kjele og tilsett agar agar. Agar agar er et naturlig stivelse og er med å skape magien etterpå. Kok opp under omrøring og la koke i 2-3 minutter. Pass på at det ikke er noen klumper.
![Smaksbomber 3](https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1cb57150ebcd8dc0a40c4dc73bd82431)
![Smaksbomber 4](https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=99abaf880cccaf0aa5e16c1ebe19d6a2)
Steg 4
La juicen kjøle seg ned i 5-10 minutter og hell over i en sprøyteflaske eller sprøyte. Disse får du kjøpt på apoteket for 5 kroner stk. Drypp dråpene av den litt avkjølte juicen i den kalde oljen og det blir magi.
Steg 5
Fisk kaviaren opp med en sil og legg over i kaldt vann for å rense seg. Fisk deretter opp kaviaren og legg i en boks frem til bruk. Kan oppbevares i kjøleskap i 1-2 dager.
![Smaksbomber 5](https://gladkokken.imgix.net/Smaksbomber-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=276a5e5488314aa82096156226ad0a7a)
Steg 6
Nå er det bare å være kreativ å lag små smaksbomber i ulike smaker for å tilsette i ulike kalde retter. Dette er veldig godt, gøy og imponerer alle. Sjekk ut videoen nederst for hvordan jeg lager dette. Lykke til. Her kan du se en video av hvordan jeg gjør dette.