Urteolje - Lekker grønnfarge og god smak!

Nå kan du enkelt pynte maten hjemme som proffene!!

Ingredienser

liter
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 bunt kruspersille
  • 1 bunt gressløk
Ingredienser

Urteolje er veldig enkelt og gir en fantastisk grønn fin farge til retter. Perfekt til pynt på tallerkenen, noen dråper på toppen av en suppe eller andre retter som trenger litt farge. Du ser ofte på flotte restauranter så pynter de med denne grønne herlige oljen. I tillegg er dette en smart måte og bruke opp rester av urter eller hvis du dyrker selv. Du kan varierer med urter, men metoden er den samme.

Start med å skylle urtene under vann så de er rene og la de tørke litt. Grovkutt urtene med en kniv.

Urteolje

Steg 1

Finn frem en kjele og tilsett nøytral olje. Varm opp oljen til 90 grader. Fjern kjelen fra varmen tilsett alle urtene og rør godt rundt. Når du tilsetter urtene vil temperaturen på oljen falle. Varm derfor opp oljen med urtene tilbake til 90 grader.

Urteolje 2
Urteolje 3
Urteolje 4

Steg 2

Hell nå oljen med urtene over i en blender og kjør på maks hastighet i 5 minutter.

Urteolje 6

Steg 3

Bruk en finmasket sil eller klede hvis du ønsker en enda renere saus uten spor av urter. Sil oljen og kjøl ned så fort som mulig. Jeg setter bollen i litt is og rører jevnlig så den blir kald. Ved å kjøle den fort vil fargen bli enda grønnere og sprek.

Urteolje 7

Steg 4

Hell over på en flaske eller tilbake på en flaske. Nå har du deilig urteolje du kan pynte maten med fremover. Det ser veldig pent ut og smaker godt av urtene du har brukt. Lykke til.

Urteolje 8