Trøffel har et helt særegen smak!!
Ingredienser
- 15 gram fersk trøffel
- 3 dl god extra virgin oliven olje
Jeg elsker smaken av ferske trøfler! Denne meget eksklusive råvaren er kun tilgjengelig i enkelte perioder av året og fra enkelte områder. Ingen har klart å lage moderne produksjon av denne knollformede soppen som vokser under bakken. Prisen er dessverre ekstremt høy, men det holder med få gram for å få den gode smaken. Trøffelolje smaker veldig godt og passer til mange ulike retter.
Steg 1
Det er veldig enkelt å lage trøffelolje. Det er ulike metoder for å lage trøffelolje. Noen bruker "kaldmetode" og andre bruker "varmmetoden". Jeg har testet begge og foretrekker å bruke varm olje for å trekke ut enda mer smak av trøflene og holdbarheten blir litt lenger. Start med å finne frem en kjele og mål opp ønsket mengde god olivenolje.
Steg 2
Jeg varmer opp oljen til rundt 75 grader.
Steg 3
Bruk en ren flaske du har kork til eller et syltetøyglass. Riv opp trøffelen i tynne skiver og kutt opp i mindre biter. Legg deretter trøffelen i flasken og hell over den varme oljen.
Steg 4
Vent med å sette på korken til oljen har kjølt seg litt ned. Sett på lokket og snu forsiktig på flasken i ny og ny. Når oljen har nådd romtemperatur kan du sette den i kjøleskapet. Trøffelolje med fersk trøffel burde oppbevares i kjøleskapet hele tiden. Holdbarheten varierer litt, men er vanligvis mellom 1-3 mnd. Husk at når du bruker trøffelolje i maten er det ikke store mengdene du trenger for å gi en god smak.