![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=b152d53bece00734f0186cbf397c52f0 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=06126e09603e61e1b4c1df6b02a5ca2d 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=78ff1fee833c19145002036082cd76e2 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=47ff8fc726dadb179307179e89d243ec 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=9ba0d1ca62047a889221f63663ac5aeb 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=101eec935ec2c3be9ee465b813e84a62 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=6b860524321e0b0cdc3c6e9c8ae181a4 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=dffbfbac9da18179ad03dd868608f195 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=b2a052bd7bfff51529a0d818ef5ae5c5 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=f8c7d7b8b9ea50a1f0883f55c1e4a9ac 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=8cc43bd8e90524672950358f92cbd4af 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=7cc07f43f333cbb6b256d479ab7e47bd 1800w)
Bringebær og sitron sorbet - Enkelt, forfriskende og perfekt på en varm sommerdag!
Om sommeren er det perfekt med en god sorbet!
Ingredienser
- 8 dl SMAK bringebær og sitron limonade
- 2 ss Glukose
Den letteste metoden er å kjøpe en juice/limonade av veldig god kvalitet og du er nesten klar. Sorbet kan nytes som en del av en dessert eller alene. Det er enkelt å lage og trikset for den gode konsistensen er Glukose. Dette er en type sukker, men gjør underverker i en sorbet. Kjøp en juice eller limonade med den smaken du liker best og prøv deg fram. Har du en ismaskin gjør det jobben veldig mye lettere, men det fungerer også med en stålbolle i fryseren. Hvis du velger alternativet med en stålbolle i fryseren er det viktig at du rører i den hvert 20 minutt når sorbeten fryses ned..
Steg 1
Start med å måle opp juice i et litermål. Tilsett glukose og rør godt rundt.
![Dsc 0164 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0164-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9cd5e8f538a8b7c7f9a633b670feb54b)
Steg 2
Hell væsken rett i ismaskinen og sett på maskinen. Om 20 minutter vil sorbeten være klar.
![Dsc 0171](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0171.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=74e20590903452faa9ab1f6fc319786c)
![Dsc 0176](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0176.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d0e3cc1d1bf15a92927df70e537fdf39)
Steg 3
Oppbevar i fryseren frem til servering. Jeg synes det er best å bruke en plastboks med lokk.
![Dsc 0178 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0178-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6c187c200d5dab4284e6ef3441b52819)
Steg 4
Lag fine kuler av sorbeten og server. Det er også fint med litt friske bær som pynt eller bare nyt akkurat som den er.
![Dsc 0192 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3fa1ad728a8ccafc6b4fd95415ed35e5)
Steg 5
Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne retten.