Brokkoli og spinatsuppe med parmesan - Deilig smak og masse næring!

Smakene passer godt sammen og metoden er så enkel!

Ingredienser

store porsjoner
  • 1 stk brokkoli
  • 150 gram spinat
  • 7 dl grønnsakskraft
  • 5 dl vann
  • 75 gram parmesan
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • salt og pepper
Ingredienser

Jeg elsker supper og når du lager hjemmelagde supper får du masse god smak og næring i kroppen. Dette er en kalorifattig suppe med mye smak. Parmesanosten gir en kremet og god smak og spinaten gjør at suppen får en frisk og grønn farge. Her skal jeg vise deg hvordan du lager denne suppen.

Brokkoli og spinat

Steg 1

Grovkutt brokkoli, løk og hvitløk og legg i en kjele. Jeg bruker hele brokkolien med stilken også. Fyll på med vann og grønnsakskraft. Her kan du gjerne bruke hjemmelaget kraft, men buljongterninger eller grønnsaksfond fungerer også godt.

Brokkoli og spinat 2

Steg 2

Kok opp og la koke med lokk i 20 minutter. Dette er lenge å koke brokkoli, men du får frem mye god smak og den blir veldig mør. Brokkoli mister en del farge når den koker lenge så derfor bruker vi spinat i tillegg. Etter 20 minutter tar jeg av lokket og tilsetter spinaten og revet parmesanost. La spinaten trekke i det kokende vannet i 1 minutt.

Brokkoli og spinat 4
Brokkoli og spinat 5

Steg 3

Kjør nå suppen glatt med en stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper! Nå er denne deilige og næringsrike suppen klar for å nytes. Server gjerne med litt ekstra parmesan, noen dråper olivenolje og nykvernet pepper. Lykke til.

Brokkoli og spinat 6
Brokkoli og spinat 8