Kremet kyllingsuppe med pepperrot - Full av smak og næring!

Elsker en god suppe når det er kaldt ute!

Ingredienser

porsjoner

Til kraften

  • 1,7 liter vann
  • 1 ss hel koriander
  • 1 ss hel pepper
  • 3 skiver fersk ingefær
  • 2 stk chili

Kremet kyllingsuppe med pepperrot

  • 4 stk kyllinglår
  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk gulrot
  • 6 stk kokefaste poteter
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 ss revet pepperrot
  • salt og pepper
  • finhakket persille
Ingredienser

Supper er så godt og kan lages i utrolig mange versjoner. Her kommer en nydelig suppe laget på kyllinglår, masse grønnsaker og pepperrot som gir en frisk og deilig smak. Varier gjerne med grønnsakene du har. Dette er en suppe som varmer både kropp og sjel. Her skal jeg vise deg hvordan.

Steg 1

Start med å finne frem en stor kjele og legg kyllinglårene i denne. Tilsett kaldt vann så det dekker kyllingen og tilsett krydderne og ingrediensene til kraften. Når vannet har kokt opp legger jeg på lokk og koker denne i 40 minutter på medium varme. Dette gir en veldig god kraft og kyllingen blir saftig og mør.

Kremet kyllingsuppe

Steg 2

Plukk ut kyllinglårene og og sil kraften i en bolle. Denne kraften er det vi skal lage suppen på. Skyll av kjelen og sett tilbake på ovnen. Tilsett smør, løk og hvitløk. Stek på medium varme til løken begynner å bli blank og myk. Når kyllingen har fått kjølt seg litt ned så plukker jeg av skinnet og river kyllingkjøttet opp i mindre biter. Legg kyllingkjøttet i en bolle/tallerken til litt senere.

Kremet kyllingsuppe 2

Steg 3

Kutt opp alle grønnsakene i terninger eller litt små biter. Så er alt klart for å sette sammen suppen.

Farikal

Steg 4

Før jeg heller i kraften tilsetter jeg litt hvetemel eller maisenna sammen med løken. Dette er med på å tykne suppen litt for å få en perfekt konsistens. Rør dette inn sammen med løken og hell over kraften. Legg i alle grønnsakene utenom pepperrot. La nå dette koke i 15 minutter.

Kremet kyllingsuppe 3

Steg 5

Tilsett nå fløten og riv opp pepperrot med et rivjern. Her kan du smake deg litt frem, men 2-4 spiseskjeer med revet pepperrot er perfekt. Kok opp og smak til med salt og pepper. Når jeg er fornøyd med både smak og konsistens skrur jeg ned varmen til akkurat rundt kokepunktet og tilsetter kyllingen. La alt trekke i noen minutter og supper er klar.

Kremet kyllingsuppe 6

Steg 6

Pynt gjerne med litt persille og jeg synes det er veldig godt med litt brød og smør ved siden av når jeg spiser suppe. Nå kan du kose deg med en nydelig kyllingsuppe! Lykke til.

Kremet kyllingsuppe 8