![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=6c9bad171f3f166e553f641b7495ce9e 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=bb3f535fd63a93b453baf870a07e51f8 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=e1d8ee66a03b9996ca70490c0de4a87d 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=d4b89368346cf47e9b90da241ffde751 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=e329a2270239b4add0bdabfaf9ff8e02 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=a6137272ddf7e624ffb1eef7fbe7e182 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=96b8b83b8a9fc597d75217cb082f5606 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=f507e0e861034125a04d8a7d53278688 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=fe144f61cd804551d934b9c9a9187da0 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=f3abee85735016b3ccb16a992f486be5 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=6634b7230bf36a53dce50a378432ee1c 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=24df8d3ea1b5d77627e80f0d8987d95f 1800w)
Oksehalesuppe - Magisk kraft, mørt kjøtt og gode grønnsaker
Det tar litt tid, men belønningen er stor!
Ingredienser
Til kraften
- 1 kg oksehaler
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss hel pepper
- 1 ss hel koriander
- 2 stk laurbærblad
- litt timian
- 2 liter vann
Oksehalesuppe
- 2 ss tomatpure
- 2 ts sukker
- 2 dl rødvin
- 1,2 liter kraft
- 4 stk kokefaste poteter
- 2 stk gulrot
- 0,5 stk sellerirot
- 1 stk persillerot
- kjøtt fra oksehaler
- salt og pepper
- finhakket persille
Oksehaler gir en fantastisk kraft. Fordelingen mellom bein, kjøtt og fett gjør oksehaler perfekt til slowcooking. Denne suppa krever ikke så mye arbeid, men det tar lang tid. Perfekt på dager med fri så kan man gå rundt hele dagen og kjenne lukten av den gode kraften og glede seg til middag.
Steg 1
Start med å skru grillen i ovnen på maks. Skyll av oksehalene i kaldt vann, tørk av og legg på et stekebrett. Jeg griller oksehalene på begge sider til de har fått en pen grillet overflate. Hvis du ikke har grillelement i ovnen så kan du steke i panne på høy varme. Denne skorpen er med på å gi den fantastiske smaken.
![Dsc 0003](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0003_200220_151008.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=10e6a60a4633e096da4da0c1ab8b5177)
![Dsc 0011](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0011.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6d8b886532fc7a868d90e67e3cc03f36)
Steg 2
Legg grønnsakene og krydderne til kraften i en kjele og stek på medium varme til kjøttet er klart i ovnen.
![Dsc 0008](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0008.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a86a0fd209ffb809ea2bec468e9d845b)
Steg 3
Når kjøttet er ferdig legger du kjøttet i kjelen og heller på vann. Jeg bruker en trykkoker fordi det sparer koketiden med ca 70% og konsentrerer smaken enda mer. Hvis du bruker vanlig kjele bruk lokk og beregn ca 4 timer. Med trykkoker tar denne jobben 1 time. Begge metoder fungerer utmerket.
![Dsc 0016](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0016.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6d83f0d78a273dc291b713056c1a4d55)
![Dsc 0022](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0022_200220_151226.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=14d80f01ac3b112877d0f1afdfa216a7)
Steg 4
Kutt opp alle grønnsakene i små terninger og legg i en bolle. Finn fram en kjele du ønsker å lage suppen i.
![Dsc 0033 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0033-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f8a41239c51c1b0e7f9658738efdb996)
Steg 5
Hell i litt nøytral olje og legg i tomatpure og sukker. Bland godt sammen og stek i 3-4 minutter. Dette gir en rundere og søtere smak på tomatpureen. Hell på rødvinen og la koke til væsken nesten er borte.
![Dsc 0027](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0027_200220_151438.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cd60bd32fb942543e4bceb74175e7708)
Steg 6
Når kjøttet er klart tar du det ut av kjelen og legger i sil. Sil av kraften og legg i en annen beholder. Denne kraften fra oksehaler er helt fantastisk. Bruk en gaffel og pill av alt kjøttet fra halene og legg på en tallerken.
![Dsc 0044 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0044-2_200220_151551.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c9567f4f407b29ceb041cbd9bb3d7c9d)
![Dsc 0047](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0047_200220_151554.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=db487537441a634def00b7bffd9e580d)
Steg 7
Hell kraften i kjelen med tomatpure og rødvin. Bland sammen og tilsett grønnsakene som du har kuttet i terninger. La grønnsakene koke i kraften i ca 20-30 minutter på lav varme til de er myke.
![Dsc 0039 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0039-2_200220_151659.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e7d83b0a4da102387033a9becbc8ba22)
![Dsc 0043](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0043_200220_151702.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=87c48367a1b4ef62afa8022a0d7f6062)
Steg 8
Når grønnsakene er passe møre tilsetter de kjøttet fra oksehalene tilbake i kjelen og tar småkoke noen minutter til. Smak suppa til med salt.
![Dsc 0062](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0062.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0765de01b835bf05e30fdd170d561064)
Steg 9
Avslutt gjerne med å strø litt finhakket persille på toppen og server med godt brød og smør. Denne suppa er varmende, næringsrik og smaker veldig godt. Lykke til.
![Dsc 0058](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0058_200219_212800.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8aac70daa57cbb4dc83322fed590aad0)