Burrata og tomat - Enkelt og nydelig!

Italienske smaker og perfekt kombinasjon.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stor moden kvalitetstomat
  • 100 gram burrata
  • 10 blader basilikum
  • god olivenolje
  • salt og pepper
Ingredienser

Det blir ikke mye enklere enn dette, men blir heller ikke mye bedre. Her betyr kvaliteten på råvarene alt. Du trenger store gode modne tomater og burrata av god kvalitet. Jeg bruker også en god olivenolje og litt fersk basilikum. Denne ble veldig populær når jeg la ut filmen, så tenkte jeg også skulle legge ut oppskriften. Jeg anbefaler å se videoen i bunn av denne oppskriften for å se hele fremgangsmetoden på 60 sekunder.

Burrata 3

Steg 1

Start med å skylle av tomatene godt i vann. Skjær ut stilken og litt av bunnen så den står litt stødig. Del den opp i fire tykke skiver. Krydre alle tomatskivene med salt og pepper. Dette er viktig for at retten skal få riktig balanse og smak til slutt.

Burrata 4

Steg 2

Legg først tomatskive og legg på en del av osten. Legg lagvis og avslutt med et tomatlokk. Jeg tar på litt god olivenolje mellom hvert lag. Legg over på en tallerken og server. Dette er smak av sommer og Italia for min del. Lykke til.

Burrata