Butterfly kyllingbryst - En smart metode for å steke kyllingbryst!

Saftige kyllingbryst laget på veldig kort tid!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk kyllingbryst
  • 1 stk matpapir (eller folie)
  • litt olje
  • salt og pepper
Ingredienser

Denne metoden er enkel og resultatet blir alltid bra. I og med at et kyllingbryst har forskjellig tykkelse og dermed steketid gjør denne metoden jobben enklere.

Steg 1

Start med å legge kyllingbrystene på en skjærefjøl. Finn frem en skarp kniv. Legg den ene hånden på toppen av kyllingen og skjær forsiktig i midten av kyllingen til du har igjen ca 0,5 cm. Start fra den tynneste delen av kyllingbrystet og skjær mot den tykkeste delen. Nå kan du brette kyllingen i to og den har blitt ca dobbel så stor.

Samlebilde kylling

Steg 2

Nå skal vi lage kyllingen enda jevnere i tykkelse og få den enda mørere. Finn frem en zipbag, plastfolie eller bakeark. Legg over kyllingen og slå kyllingen litt flatere og jevn med en kjevle, panne, flaske eller hva annet du har tilgjengelig. Ta bort papiret.

Butterfly kylling 5

Steg 3

Jeg tar på litt olje på hvert kyllingbryst. Krydre etter ønske og hva du liker. Jeg anbefaler alltid å bruke salt og pepper på kylling så kan du variere med andre kryddere etter hva du har lyst til at kyllingen skal smake. I dag brukte jeg salt, pepper og chilikrydder. Smør kyllingen godt inn med olje og krydder og legg over på en tallerken.

Butterfly kylling 6

Steg 4

Du kan steke denne kyllingen i en vanlig panne, grillen eller grillpanne, men steketiden blir veldig mye kortere. I og med at kyllingen er smørt inn med olje smører jeg ikke inn pannen. Legg kyllingen i en varm panne og vent 1-2 minutter før du rører den. Når den begynner å få stekeskorpe er løsner den lett fra panna. Snu rundt og stek på begge sider. 2 min på hver side pleier å være perfekt.

Butterfly kylling 7

Steg 5

La kyllingen hvile i 5 minutter og den er klar til å nytes. Kyllingen kan brukes i mange ulike retter. Du får jevnt stekt kylling som er saftig og den er veldig enkel å dele i fine strimler. Håper du har lyst til å prøve denne metoden. Lykke til.

Butterfly kylling 8