![](https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=6868369faa35a4debdb67a7ba56f6e2e 700w, https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=d0ab22bdd87dafc64cbcb34b94b5a066 800w, https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=bdbc37e53967fdf0cc4304ac62d12b2d 900w, https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=21131d53e312f547a66668feeff39f0f 1000w, https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=9e7d22418a846d7528d0ce0f5519edff 1100w, https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=55b367e1c01e72be8e6c6595e02fb00c 1200w, https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b90977248e9407374d3bf2cd2639eaf9 1300w, https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=8ef48d745396070a13a53c94d78a78e8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=b07c2f0034a7a5d6fed7435ba8193181 1500w, https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=35a9fa03124d2375b5dddea4eeb2338a 1600w, https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=01e135c6d3c330becfb642f93c746776 1700w, https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d611799f2a1c964011e2e00761717613 1800w)
Butterfly kyllingbryst - En smart metode for å steke kyllingbryst!
Saftige kyllingbryst laget på veldig kort tid!
Ingredienser
- 2 stk kyllingbryst
- 1 stk matpapir (eller folie)
- litt olje
- salt og pepper
Denne metoden er enkel og resultatet blir alltid bra. I og med at et kyllingbryst har forskjellig tykkelse og dermed steketid gjør denne metoden jobben enklere.
Steg 1
Start med å legge kyllingbrystene på en skjærefjøl. Finn frem en skarp kniv. Legg den ene hånden på toppen av kyllingen og skjær forsiktig i midten av kyllingen til du har igjen ca 0,5 cm. Start fra den tynneste delen av kyllingbrystet og skjær mot den tykkeste delen. Nå kan du brette kyllingen i to og den har blitt ca dobbel så stor.
![Samlebilde kylling](https://gladkokken.imgix.net/samlebilde-kylling.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2dc90cc79e8c86c488afb5ccccf57119)
Steg 2
Nå skal vi lage kyllingen enda jevnere i tykkelse og få den enda mørere. Finn frem en zipbag, plastfolie eller bakeark. Legg over kyllingen og slå kyllingen litt flatere og jevn med en kjevle, panne, flaske eller hva annet du har tilgjengelig. Ta bort papiret.
![Butterfly kylling 5](https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=824beb52f836ae2e4929d5d434adfaf4)
Steg 3
Jeg tar på litt olje på hvert kyllingbryst. Krydre etter ønske og hva du liker. Jeg anbefaler alltid å bruke salt og pepper på kylling så kan du variere med andre kryddere etter hva du har lyst til at kyllingen skal smake. I dag brukte jeg salt, pepper og chilikrydder. Smør kyllingen godt inn med olje og krydder og legg over på en tallerken.
![Butterfly kylling 6](https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=827091a6debc61fbac3a8b0ec7defb31)
Steg 4
Du kan steke denne kyllingen i en vanlig panne, grillen eller grillpanne, men steketiden blir veldig mye kortere. I og med at kyllingen er smørt inn med olje smører jeg ikke inn pannen. Legg kyllingen i en varm panne og vent 1-2 minutter før du rører den. Når den begynner å få stekeskorpe er løsner den lett fra panna. Snu rundt og stek på begge sider. 2 min på hver side pleier å være perfekt.
![Butterfly kylling 7](https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=88cc757e7e92a33e13504b94c4040684)
Steg 5
La kyllingen hvile i 5 minutter og den er klar til å nytes. Kyllingen kan brukes i mange ulike retter. Du får jevnt stekt kylling som er saftig og den er veldig enkel å dele i fine strimler. Håper du har lyst til å prøve denne metoden. Lykke til.
![Butterfly kylling 8](https://gladkokken.imgix.net/butterfly-kylling-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6d403e047452c50c72136bc2f41bc17c)