Byggryn er sunt, godt og kan i mange retter erstatte ris.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk Smak Forskjellen kyllingbryst med skinn
  • 2 dl byggryn
  • 11 dl kyllingkraft
  • 0,5 stk agurk
  • 3 stk tomater
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • friske urter (oregano)
Ingredienser

Denne oppskriften er enkel å lage og smaker veldig godt! Byggrynsalaten lages med kyllingkraft for den gode smaken. Agurk, tomat og rødløk gir saftighet til salaten.

Steg 1

Start med å koke opp 1,1 liter med kyllingkraft. Hell i byggrynet og rør rundt. Dette skal få koke i 20 minutter.

Dsc 0759

Steg 2

Velg en kylling av god kvalitet og gjerne med skinn på. Krydre kyllingen og stek på skinnsiden i noen minutter til skinnet begynner å bli sprøtt. Snu kyllingen og sett hele stekepannen i en forvarmet ovn på 180 grader. Stek i ca 10 minutter eller til kyllingen har en kjernetemperatur på 61 grader.

Dsc 0762 2

Steg 3

Finhakk agurk, rødløk og tomater og legg i en skål. Dette skal blandes sammen med byggrynet etterpå.

Dsc 0764 2

Steg 4

Når byggrynet har kokt ferdig siler du av gryna og heller i en bolle. Tilsett de finkuttede agurk, tomat og rødløken. Hell over litt godt med god olivenolje og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper. Legg gjerne et salatblad på tallerkenen, ta over byggrynsalaten og legg kyllingfileten på toppen. Bruk gjerne litt friske urter over til slutt hvis du har.

Dsc 0767 2
Dsc 0784 2