Café de Paris entrecôte saus - Den berømte franske sausen!

Fransk saus perfekt til Entrecôte!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 håndfull bladpersille
  • 1 håndfull estragon
  • 3 blader salvie
  • 3 blader basilikum
  • 0,5 ts revet muskat
  • 3 stk sjalottløk
  • 300 gram smør
  • 1 ss capers
  • 5 stk ansjosfilet i olivenolje
  • 1 ss worchestersauce
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 stk eggeplomme
Ingredienser

Denne sausen smakte jeg for første gang for ikke lenge siden og jeg er forelsket. En deilig fransk smørsaus med smak av umami og urter. Jeg fikk tips om denne sausen og brukte en del tid på YouTube for å sjekke ut flinke franske kokker sin versjon av denne sausen. Denne sausen må prøves! Jeg har laget en video av hele prosessen du kan se nederst i denne oppskriften eller på min Instagramside Gladkokken

Entrecote sauce

Steg 1

Start med å smelte 1/3 del av smøret på lav varme sammen med sjalottløk og salviebladene. La småkoke, men løken skal ikke få farge. Tilsett nå alle ingrediensene utenom egg, worchester og dijonsennep. Legg i resten av smøret og la alt smelte sakte sammen til et krydret og godt smør. Kjør denne blandingen med en stavmikser eller blender. La kjøle seg litt ned.

Entrecote sauce 2
Entrecote sauce 3

Steg 2

Legg eggeplomme, dijonsennep og worchester i en bolle og miks sammen. Visp kraftig mens du tilsetter litt og litt av kryddersmøret du akkurat lagde. Da får du en jevn og fin "majones" med kryddersmøret.

Entrecote sauce 4
Entrecote sauce 5

Steg 3

Varm nå opp 2/3 deler av denne "majonesen" i en kjele og la resten bli igjen i bollen. Varm opp til sausen sprekker og reduserer på lav varme i noen minutter. La den sprekte sausen kjøle seg ned og pisk sammen med "majonesen" igjen. På denne måten får du en halvsprekt saus som dekker kjøttet enda bedre. Dette er den tradisjonelle franske måten og lage denne sausen.

Entrecote sauce 6

Steg 4

Nå er sausen klar for å nytes! Passer veldig godt sammen med grillet entrecote og pommes frites. Her kan du se video av hvordan jeg lager denne sausen.

Entrecote sauce 8