Autentisk Cajun oppskrift fra Louisiana - USA
Ingredienser
- 1 dl solsikkeolje
- 4 ss hvetemel
- 2 dl mørk øl
- 8 dl kyllingkraft
- 1 stk løk
- 2 stk paprika
- 2 stk stangselleri
- 8 fedd hvitløk
- 8 stk røkte pølser (av god kvalitet)
- 1 000 gram kyllinglår
- 5 stk laurbærblad
- 4 ts cayennepepper
- 1 ss røkt paprikakrydder
- 1 ts malt sort pepper
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- ris
- 1 stk vårløk (som frisk pynt)
Cajun oppskrifter har sin bakgrunn fra Louisiana i USA, men smakene og krydderne har inflytelse fra langt unna. Dette er "nasjonalretten" i området og det finnes utallige versjoner av denne retten. Jeg har brukt mye tid for å få til den ekte og gode smaken en Gumbo skal ha. Det som alltid er med i en gumbo er løk, stangselleri og paprika. Den kan lages med skalldyr, pølser eller kylling eller en kombinasjon av disse. Denne oppskriften er utrolig god og luktene av denne gryta sprer seg rundt i hele huset.
Steg 1
Start med å kutte opp paprika, løk og stangselleri i terninger.
Steg 2
Varm opp oljen til den ryker og tilsett melet. Rør godt rundt og ikke gå ifra kjelen. Du skal nå røre til jevningen får en mørk farge. Dette er viktig for å få den riktige smaken på retten.
Steg 3
Tilsett grønnsaksblandingen i den varme jevningen og rør godt. Stek videre til løken har blitt blank og myk. Kutt nå opp hvitløken og tilsett. Rør i 2 minutter til før du tilsetter ølen og rører til du får en jevn saus.
Steg 4
Tilsett kyllingkraften, laurbærblad og krydderne i kjelen. Rør godt og sett ned temperaturen til den såvidt koker. (småputrer)
Steg 5
Grovkutt kyllingen, stek på høy varme så den får litt stekeskorpe og tilsett i kjelen. Kutt pølsene opp i passende biter og legg i kjelen. Legg på lokk og la småkoke i 3 timer. Rør av og til. (ca hvert 15 minutt) Stek kyllingen på høy varme så den får litt stekeskorpe før du legger den i kjelen.
Steg 6
Finhakk vårløken og kok opp ris.
Steg 7
Fyll en tallerken med litt ris og hell over rikelig med Gumbo! Strø over vårløken og server. Nyt denne deilige Cajun retten. Lykke til.