Chili con Carne - Jeg elsker denne gryteretten!

Når denne får stått noen timer blir smaken magisk god!

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg høyrygg av okse
  • 150 gram bacon
  • 2 stk løk
  • 5 stk rød chili
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk rød paprika
  • 8 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1 boks hermetiske tomtater
  • 1 boks Heinz hvite bønner
  • 2,5 dl rødvin
  • 3 ss tomatpure
  • 2 ts sukker
  • 5 dl kjøttbuljong /kraft
  • 1 ss cummin krydder
  • salt og pepper
Ingredienser

Chili con Carne betyr oversatt til Norsk, chili med kjøtt. Retten har sin bakgrunn fra det Mexicanske kjøkken, men er mest kjent fra Texas.

Dette er en billig og veldig god middag. Jeg synes det beste resultatet blir når man bruker høyrygg av okse og lar dette koke seg mørt. Det er selvfølgelig mulig å lage samme oppskriften med kjøttdeig eller karbonadedeig. Dette er en rett som skal koke en stund, så når jeg først lager dette lager jeg gjerne 2-3 middager samtidig og fryser ned resten. Dette er en klassisk rett med mye smak.

Chili con carne

Steg 1

Start med å skjære bort scener fra kjøttet og kutt opp i litt store terninger. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek litt og litt av kjøttet på høy varme i litt olje og legg i en bolle. Dette for å få stekeskorpe på utsiden som gir en veldig god smak på kjøttet.

Chili con carne 2

Steg 2

Finn frem en stor kjele og start med å steke bacon i litt olje. Tilsett så hakkede løk og gulrøtter. Etter du har stekt i noen minutter kan du tilsette hvitløk og chili. Stek tilsett tomatpure, sukker og rødvin. La koke i noen minutter. Tilsett malt spisskummen og snart skal vi tilsette væsken som blir sausen til denne gryta.

Chili con carne 3

Steg 3

Tilsett bønner, hermetiske tomater og oksekraft. Rør godt rundt og tilsett kjøttet tilbake i gryten. Tilslutt tilsetter jeg paprika og setter på lokket. Nå skal den få småkoke i 2 timer med lokk og ca 1 time uten lokk.

Chili con carne 5

Steg 4

Smak alltid til med litt ekstra salt og pepper hvis ønskelig. Hell over i en god skål og server enten med ris eller godt brød. Jeg anbefaler alltid å lage en ekstra stor porsjon når man lager gryteretter som dette. Da kan du porsjonere og fryse ned så du har noen gode hjemmelagde middager i fryseren til senere. Lykke til. Jeg har også laget en video av prosessen du kan sjekke ut her.

Chili con carne 6