Chili con Carne betyr oversatt til Norsk chili med kjøtt. Retten har sin bakgrunn fra det Mexicanske kjøkken, men er mest kjent fra Texas.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg høyrygg av okse
  • 2 stk løk
  • 4 stk rød chili
  • 3 stk gulrot
  • 2 stk rød paprika
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1 boks hermetiske tomtater
  • 1 boks Heinz hvite bønner
  • 2 ss tomatpure
  • 5 dl kjøttbuljong /kraft
  • 1 ss cummin krydder
  • salt, pepper og sukker
  • fersk timian
Ingredienser

Dette er en billig og veldig god middag. Jeg synes det beste resultatet blir når man bruker høyrygg av okse og lar dette koke seg mørt. Det er selvfølgelig mulig å lage samme oppskriften med kjøttdeig eller karbonadedeig. Dette er en rett som skal koke en stund, så når jeg først lager dette lager jeg gjerne 2-3 middager samtidig og fryser ned resten. Dette er en klassisk rett med mye smak.

Chilicc2

Steg 1

Start med skjære opp høyryggen i små terninger. Fjern sener og områder hvor det kun er fett. Stek kjøttet på høy varme i olje så det får en fin steke skorpe og legg til siden. Når du er ferdig med å steke kjøttet tilsett 2 ss med tomatpure i den varme pannen. La dette surre litt før du koker ut pannen med 2 dl rødvin. Strø ca 1 spiseskje med sukker i sammen med rødvinen og tomatpure og kok i 1 minutt.

Chili2

Steg 2

Kutt opp alle grønnsakene og stek blanke i en stor gryte. ca 5 -10 minutter på medium varme. Tilsett kjøttet, tomatpure "røren", de hermetiske tomatene, Cherry tomatene, de hvite bønnene, 2 ss med cummin og okeskraften.

Chilicc3
Chilicc5

Steg 3

Nå skal dette stå å putre på svak varme i ca 3 timer. Rør forsiktig av og til med en slikkepott. I løpet av denne tiden vil kjøttet bli ekstremt mørt og alle de andre smakene "smelte sammen". Smak til med salt og eventuelt litt mer chili hvis du ønsker et sterkere resultat. Jeg liker best å servere dette sammen med ris.

Chilicc7

Legg pent på en tallerken og nyt en smaksrik og næringsrik middag.

Chili Con Carne