![](https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=4b300cd93ff150a0faf9a005e9e7a773 700w, https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=8c51dee19e3d5594b688c6439cde2045 800w, https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=07c4021bcad2bc6240942148976d7e75 900w, https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=5f7a388f3e7b0f0e0d709a92224568a0 1000w, https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=6828fa50d9d65accbba3f50362b59326 1100w, https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=5500fd2d71f561db979783629c85d7d8 1200w, https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=971b9f07090614b408a48c82b6d39971 1300w, https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=02a0fa3085235c4cc055633024b05420 1400w, https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=0e4ec38a1a6148b252fa130d72cfb178 1500w, https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=cc313470eb6953b9ecb35fdc624bb4fa 1600w, https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ce7c7be92f42c4022675109e74b389f2 1700w, https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=2478e013f266c22f0656301ca2e1e55b 1800w)
Langtidsstekt Høyrygg - Mørt, saftig og lager seg nesten selv.
Høyrygg er en rimelig stykningsdel av okse og har veldig god smak, men den trenger litt tid for å bli perfekt. Kokkene kaller denne metoden å braisere kjøtt.
Ingredienser
- 2 kg høyrygg av okse
- 2 stk rødløk
- 3 stk gulrot
- 1 stk rød chili
- 7 fedd hvitløk
- 1 ss worcestersauce
- 4 dl vann
- 4 dl mørk øl (Guiness)
- 3 stk stjerneanis
- salt og pepper
Forslag til tilbehør
- potetmos
Det vil si å steke kjapt først før den får stå med lokk i lengre tid sammen med litt væske. Jeg liker å avslutte den siste tiden i ovnen uten lokk. Da fordamper mer av væsken og smakene konsentrerer seg enda mer. Kjøttet får også litt ekstra skorpe. Når kjøttet er ferdig er det utrolig mørt og smaken er helt fantastisk. Server sammen med en deilig potetmos og du har en billig og fantastisk søndagsmiddag eller festmåltid. Lag heller litt mye for blir det rester av kjøttet kan du bruke dette til taco, sandwicher, lapskaus, supper og mye mer.
Steg 1
Start med å skjære opp kjøttet. Jeg viser i grundig i videoen under hvordan denne skal gjøres. Skjær bort sener, men la alt fettet sitte på kjøttet. Del opp i store biter (ca 100 gram pr bit) Krydre rikelig med salt og pepper rett før du skal steke kjøttet. Hell nøytral olje i en stekepanne og stek kjøttet raskt på høy varme på alle sider til du får en gylden og fin skorpe. Når kjøttet er ferdig stekt legger du det over i en ildfastform.
![Hoyrygg1](https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f574a26c321839f67121ee1c2a8f633f)
Steg 2
Hvis du har en form med lokk er det perfekt, men det fungerer også bra med aluminiumsfolie. Når du er ferdig å steke kjøttet heller du vannet i pannen så du får med all den gode smaken. Legg stjerneanis i vannet og worcestersaus. Når panna er kokt ren heller du væsken i formen med kjøttet. Jeg deler opp alle grønnsakene i ganske grove biter og legger i formen.
![Hoyrygg2](https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d019c0f36766439c68ec78f516d544fb)
Steg 3
Bland godt sammen kjøttet og grønnsakene og hell over boksen med øl. Sett på lokket og sett i en ovn som er forvarmet til 140 grader. La stå i 2 timer ta den ut og bland kjøttet forsiktig. Ta av lokket og la steke i 2 timer til. Så formen skal stå totalt i ovnen 4 timer.
Steg 4
Da er det bare å nyte et deilig måltid. Server gjerne en god hjemmelaget potetmos til!
![Hoyrygg Hoved](https://gladkokken.imgix.net/hoyrygg-hoved.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=013ac1877957cb262894839c9fec9ffc)
Sjekk ut videoen jeg lagde om hvordan du gjør det