JAMBALAYA - en herlig kombinasjon av krydder og råvarer!

Når noen roper JAMBALAYA er det bare å løpe til spisebordet og glede seg til en fantastisk middag!

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk kyllinglår
  • 3 stk pølser av god kvalitet
  • 1 stk chorizo
  • 1 stk grønn paprika
  • 2 stk grønne chili
  • 1 stk løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 stk stangselleri
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts sukker
  • 1 ss røkt paprika
  • 2 ts spiss kumin
  • 1 liter kyllingkraft
  • 5 dl ris
  • nøytral olje
  • salt og pepper
Ingredienser

Retten har sin opprinnelse fra Louisiana. Her finner du en spennende matkultur. Det består av litt Amerikansk, litt Fransk og litt Spansk. Kulturen kalles kreol (fransk-afrikansk innflytelse) eller cajun (fransk-spansk innflytelse). Og i en slik miks av mennesker med forskjellig bakgrunn, oppstår det spennende mat. Jambalaya er lett å lage og er populær for både store og små. Her får du en super oppskrift med kylling og pølse, men det er også vanlig å ha med skalldyr.

Dsc 0127 2

Steg 1

Start med å finne frem en stor kjele og tilsett litt nøytral olje. Legg i løken og pølsene og stek på medium varme til løken har blitt myk og blank. Jeg bruker Chorizo som gir en utrolig flott farge og god smak. Når løken har blitt myk tilsetter jeg chili og hvitløk og steker i noen minutter til.

Dsc 0130 2

Steg 2

Tilsett tomatpure, krydder og sukker og stek i et par minutter før du tilsetter resten av grønnsakene. Bland godt sammen.

Dsc 0134 2

Steg 3

Når du har fått blandet alt godt sammen tilsetter jeg hermetiske tomater og kyllingkraften.

Dsc 0142 2

Steg 4

Kok opp før du tilsetter kyllingen rett i den gode kraften. Ta lokket på kjelen og sett ned til medium varme. Nå skal kyllingen få småkoke i kraften i 30 minutter med lokket på.

Dsc 0144
Dsc 0146 2

Steg 5

Plukk ut kyllingen etter 30 minutter og legg over på et stekebrett. Jeg tar på litt ekstra olje, salt og pepper og steker på grill til skinnet har fått en sprø og god overflate.

Dsc 0152 2

Steg 6

Etter du har tatt ut kyllingen tilsetter jeg risen og rører godt i gryta. La fortsette å koke på medium/lav varme med lokk. Rør rundt hvert 5 minutt så ikke risen brenner seg i bunn av gryten.

Dsc 0151 2

Steg 7

Etter 20 minutter er retten ferdig! Smak til med salt.

Dsc 0159

Steg 8

Hell gryta over på et stort fat og legg kyllingen på toppen. Avslutt gjerne med litt friske urter. Nå kan du nyte en deilig JAMBALAYA! Lykke til.

Dsc 0161 2