![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=aef97c32fc54a7312a6ac00727b85ef1 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=19e1a19965d621fbc36559fe36a62551 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=86cc45fe26f24a90145909cfbc6cf4f2 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=ffcb5b4145ce3d6a584fc2cd1370a59d 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=69f731b6af8341932087c77fc8eba7bd 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=417fd6cbafacd90a0b6fb1114abb3467 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c2efc212f6e43a8dbf5ac549a08f877d 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=4e2a5c9b816d055eb4f380f2b67f7e9c 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=5e5cba02c55ec44c48badce5fdb54ea0 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=23a6cfd808eb5ed6137459a41912dc04 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=eced407f67910836c47d8884a8afd0f3 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=4538e0c3028f3793548e57a2ba55bbff 1800w)
Min beste Lapskaus - Deilig og næringsrik middag!
Dette er deilig Norsk tradisjonsmat! Deilig kjøtt som brunes raskt på høy varme for deretter å trekke i en god kraft til den blir helt mør. Blandet med gode grønnsaker og servet med flatbrød og godt smør.
Ingredienser
- 1 kg høyrygg av okse
- 1 stk liten kålrot
- 1 stk persillerot
- 4 stk kokefaste poteter
- 3 stk gulrot
- 10 dl oksekraft
- 1 stk løk
- 2 ss smør
- 1 ss nøytral olje
- 1 ts ingefær krydder
- 2 stk laurbærblad
- salt og pepper
![Dsc 0608 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0608-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=73ff7d4f3e1cdb38fd269cd965409a96)
Steg 1
Start med å skjære opp høyryggen i små terninger/biter. Krydre godt med salt og pepper. Finn frem en stekepanne og en kjele. Putt 1 ss nøytral olje og 1 ss smør i stekepannen og sett på høy varme. Brun raskt kjøttet på alle kanter så det får en gylden brun farge. Dette gir kraften en veldig god smak. Stek kun litt og litt av kjøttet og legg over på en tallerken. Når du er ferdig hell 1 dl vann i kjelen og kok ut. Dette gjør at du får med deg all den gode smaken fra stekingen.
![Dsc 0611 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0611-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=661160176d83f22b77007ef929309207)
Steg 2
Finhakk løken og legg i en kjele med 1 ss smør. Stek myk på litt over middels varme. Det er bare godt om løken begynner å bli litt brun. Hell i vannet du kokte ut kjelen med og legg kjøttet over i kjelen. Hell på oksekraften, 1 ts ingefær og legg i laurbærbladene. La småputre i 2 timer. Det er viktig at det ikke koker skikkelig, men kun putrer. Dette gjør at kjøttet blir saftigere.
![Dsc 0627](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0627.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ab86e1b3917dbed8a9eaac673ac87933)
![Dsc 0631 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=87b324b09ff841ac4261cfbc8ab41a01)
Steg 3
Kutt opp kålrot, persillerot, poteter og gulrot i terninger.
![Dsc 0636](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0636.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=169c2ebbb7b0c71adc8c10853a8cf0dd)
Steg 4
Legg de kuttede grønnsakene i en stor kjele. Bruk kjelen du ønsker å servere retten i etterpå.
![Dsc 0642](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0642.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8e01823f9fc788cd5871ad2369038e16)
Steg 5
Når kjøttet er ferdig trekt heller du over kjøtt, løk og kraften over grønnsakene og lar småputre i 30 minutter. Rør om av og til.
![Dsc 0647](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0647.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=593638854541985f19d0c3d5f2c8b4ad)
Steg 6
Smak til med salt og pepper. Server rykende varm sammen med flatbrød og godt smør. Nå kan du nyte en deilig norsk tradisjonsrett! Hvis det blir noen rester er det bare å fryse ned restene til en god middag ved en senere anledning.
![Dsc 0676 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0676-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=48c52ff735cf5c164c258d85a32f5ebf)