Calzone - Innbakt pizza - Lær deg triksene

Calzone er en innbakt Italiensk pizza. Jeg er ekstremt glad i pizza og calzone er en av mine favoritter. Jeg jobbet tidligere som pizzabaker og har bakt mange tusen pizzaer. Her skal jeg vise deg hvordan du lager en calzone hjemme.

Ingredienser

porsjoner
  • Italiensk pizzabunn
  • pizzasaus
  • oster
  • skinke
  • valgfritt pizzafyll
Ingredienser

En calzone får en litt annen smak da fyllet blir kokt inne i pizzadeigen. Men det er noe eget med denne lille "overraskelses" pizzaen. Alle ser ganske like ut på utsiden, men det er når du deler den opp og fyllet renner pent utover og luktene av deilig pizza sprer seg i rommet du forstår hvorfor Calzone er så populært. Du kan selv variere innholdet etter hva du liker best selv. Jeg har en sønn på snart 13 år og Calzone med skinke og ost er han sin favoritt! Jeg liker å bruke litt spicy pølse eller litt mer smaker i min, men det fine er at her kan du lage en til hver.

Steg 1

Start med å lage pizzabunnen. Her finner du oppskrift på Italiensk pizzabunn

Steg 2

Lag en rask og god pizzasaus. Når du lager Calzone er det en fordel at sausen er litt tykkere enn vanlig. Her er link til pizzasaus

Calzone3

Steg 3

Når du skal velge fyllet til calzonene kan du selvfølgelig velge selv, men her er noen gode tips. Jeg liker å blande forskjellige oster og i dag ble det en blanding mellom Jarlsberg, Norvegia og parmesan. Jeg brukte i dag chorizo og skinke. Kutt i små biter og sett til siden. Det blir ikke godt med biff i calzone da denne blir kokt. Hvis du er glad i kjøttdeig smaker dette veldig godt, men da må du steke kjøttdeigen før du legger den i Calzonen.

Calzone4

Steg 4

Nå skal du sette sammen pizzaen. Jeg har laget en video på hvordan du kan gjøre det. Det går fint og bruke kjevle også hvis du synes det er lettere. Det viktigste er at du lager kanten rundt litt tynnere enn midten av pizzaen. Legg pizzabunnen på benken og fyll i midten med det du ønsker. Ta på saus og brett pizzaen sammen. Det er viktig at det ikke kommer noe pizzafyll eller saus i skjøten. Press godt sammen som vist på videoen.

Calzone6

Steg 5

Stek pizzaene på ca 250 grader til de begynner å bli gyllen brune. Dette tar ca 7-8 minutter. Server gjerne sammen med en liten syrlig salat. Lykke til !

Calzone 1
Calzone Front