Det er så viktig med en god saus når man lager pizza!

Ingredienser

stk Italiensk pizza
  • 10 stk gode tomater
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss god olivenolje
  • 1 dl rødvin
  • 8 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
Ingredienser

Denne sausen er min favoritt og er enkel å lage. Den gir en kraftig, men likevel frisk tomatsmak. Akkurat passe med syre og sødme. Trikset er å bake ingrediensene i ovnen som gir en mer konsentrert smak. Jeg liker denne oppskriften veldig godt og bruker den til andre retter enn pizza også.

Pizzasaus Ingrediens

Steg 1

Start med å kutte tomatene i to og legg i en ildfast form. Strø over sukker og litt olivenolje. Legg hvitløksbåtene med skall i samme form og sett i ovnen på 180 grader i én time.

Pizzasaus1

Steg 2

Resultatet er søte, bakte tomater og hvitløk. Kutt sjalottløk og legg i en kjele med litt olivenolje og stek på middels varme til de er blitt blanke og myke.

Pizzasaus3

Steg 3

Tilsett rødvin og kok til rødvinen nesten er helt borte. Tilsett boksen med de hermetiske tomatene og la koke i noen få minutter. Når tomatene og hvitløkene er ferdigbakte i ovnen heller du disse opp i kjelen (husk å ta skallet av hvitløken).

Pizzasaus2

Steg 4

Kjør helt glatt med en stavmikser. Smak til med salt og eventuelt sukker. Avkjøl pizzasausen. Hvis du ønsker en helt glatt saus, kan du sile den.

Pizzasaus 4
Pizzasaus Front