Det er så viktig med en god saus når man lager pizza!
Ingredienser
- 10 stk gode tomater
- 2 stk sjalottløk
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 ss god olivenolje
- 1 dl rødvin
- 8 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater
Denne sausen er min favoritt og er enkel å lage. Den gir en kraftig, men likevel frisk tomatsmak. Akkurat passe med syre og sødme. Trikset er å bake ingrediensene i ovnen som gir en mer konsentrert smak. Jeg liker denne oppskriften veldig godt og bruker den til andre retter enn pizza også.
Steg 1
Start med å kutte tomatene i to og legg i en ildfast form. Strø over sukker og litt olivenolje. Legg hvitløksbåtene med skall i samme form og sett i ovnen på 180 grader i én time.
Steg 2
Resultatet er søte, bakte tomater og hvitløk. Kutt sjalottløk og legg i en kjele med litt olivenolje og stek på middels varme til de er blitt blanke og myke.
Steg 3
Tilsett rødvin og kok til rødvinen nesten er helt borte. Tilsett boksen med de hermetiske tomatene og la koke i noen få minutter. Når tomatene og hvitløkene er ferdigbakte i ovnen heller du disse opp i kjelen (husk å ta skallet av hvitløken).
Steg 4
Kjør helt glatt med en stavmikser. Smak til med salt og eventuelt sukker. Avkjøl pizzasausen. Hvis du ønsker en helt glatt saus, kan du sile den.