Jeg har en kjærlighet for Italiensk pizza. Det har jeg alltid hatt og kommer alltid til å ha.
Ingredienser
- 500 gram Pizzamel tipo 00
- 2 ts tørrgjær
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 310 gram temperert vann
Dette er oppskriften og metoden jeg bruker når jeg skal lage Italienske pizza. Resultatet er en deilig tynn og sprø pizzabunn akkurat sånn jeg liker den.
Steg 1
Bland inn alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland sammen. Hell i olivenolje og vann og kjør på medium hastighet i 15 minutter. Tilsett litt mer væske eller mel til du får en perfekt konsistens på deigen.
Steg 2
Legg litt mel på benken og hell ut deigen. Kna den sammen og legg i en bolle. Ta på plastfolie og la heve i ca 30 minutter til dobbel størrelse.
Steg 3
Kna deigen en gang til og del opp i 4 like biter. Hver deig skal veie ca 190 gram. Rull sammen til fine og runde boller.
Steg 4
Legg på et oljet brett. Gni på litt temperert vann og dekk med plasfolie. Dette gjør du for at bunnen skal holde seg smidig og at kantene ikke skal bli tørre. Hev ute i ca 20 minutter og sett i kjøleskapet.
Du kan gjerne la bunnen hvile i kjøleskapet i flere timer eller lag i stand pizzabunnene dagen før du skal lage pizzaen. Pizzaen blir best hvis den stekes på høy varme og bruk gjerne en pizzastein i ovnen for ekstra sprø bunn.