Carnitas - En av Mexicos mest populære tacos

Saftig, crispy og fullt av smak!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg svinenakke /ribbe/ skulder
  • 1 stk løk
  • 2 stk jalapeno
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 stk appelsin
  • 6 dl litt vann
  • 1 ss olivenolje

Krydderblanding

  • 2 ss oregano
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss salt
  • 1 ss chilipulver
  • 3 ts sort malt pepper
Ingredienser

Opprinnelig lages denne retten i store kobberkar fylt med svinefett så kjøttet blir konfitert. Det er vanskelig i et privat hjem, så jeg har funnet en metode som blir perfekt. På denne måten damper væsken under steking og du sitter igjen med fettet som har smeltet fra kjøttet i masse gode krydder. Servers med tortillas, salsa verde, rå løk og koriander. Du kan selvfølgelig bruke dette deilige kjøttet i mange gode tacoversjoner.

Carnitas 2

Steg 1

Kutt kjøttet opp i store biter og legg i en ildfast form. Hell over litt olje og bland sammen.

Carnitas 3

Steg 2

Bland sammen krydderne og hell over. Gi kjøttet en god massasje så alle krydderne er godt fordelt. Finkutt løk, jalapeno og hvitløk og legg i formen.

Carnitas 5
Carnitas 4

Steg 3

Hell over saften av appelsinene og vannet. Væsken skal ikke dekke mer enn 2/3 del av kjøttet. Sett kjøttet i en forvarmet ovn på 140 grader varmluft. La stå i 4 timer. Åpne ovnen av og til å snu rundt på kjøttbitene så de blir jevnt stekt.

Carnitas

Steg 4

Plukk ut kjøttet og sil av kraften. Riv opp kjøttet i mindre biter. Det skal helt være biter og ikke som pulled pork. Hell over litt av fettet på kjøttet og sett tilbake i ovnen på maks varme med grillelementet i 5-10 minutter. Dette for å få en crispy overflate.

Carnitas 6
Carnitas 7

Steg 5

Perfekt carnitas skal være mørt, saftig og crispy. Dette MÅ prøves! Jeg har laget en video som viser hele prosessen. Den kan du se her.