Saftig, crispy og fullt av smak!
Ingredienser
- 2 kg svinenakke /ribbe/ skulder
- 1 stk løk
- 2 stk jalapeno
- 6 fedd hvitløk
- 2 stk appelsin
- 6 dl litt vann
- 1 ss olivenolje
Krydderblanding
- 2 ss oregano
- 1 ss spisskummen
- 1 ss salt
- 1 ss chilipulver
- 3 ts sort malt pepper
Opprinnelig lages denne retten i store kobberkar fylt med svinefett så kjøttet blir konfitert. Det er vanskelig i et privat hjem, så jeg har funnet en metode som blir perfekt. På denne måten damper væsken under steking og du sitter igjen med fettet som har smeltet fra kjøttet i masse gode krydder. Servers med tortillas, salsa verde, rå løk og koriander. Du kan selvfølgelig bruke dette deilige kjøttet i mange gode tacoversjoner.
Steg 1
Kutt kjøttet opp i store biter og legg i en ildfast form. Hell over litt olje og bland sammen.
Steg 2
Bland sammen krydderne og hell over. Gi kjøttet en god massasje så alle krydderne er godt fordelt. Finkutt løk, jalapeno og hvitløk og legg i formen.
Steg 3
Hell over saften av appelsinene og vannet. Væsken skal ikke dekke mer enn 2/3 del av kjøttet. Sett kjøttet i en forvarmet ovn på 140 grader varmluft. La stå i 4 timer. Åpne ovnen av og til å snu rundt på kjøttbitene så de blir jevnt stekt.
Steg 4
Plukk ut kjøttet og sil av kraften. Riv opp kjøttet i mindre biter. Det skal helt være biter og ikke som pulled pork. Hell over litt av fettet på kjøttet og sett tilbake i ovnen på maks varme med grillelementet i 5-10 minutter. Dette for å få en crispy overflate.
Steg 5
Perfekt carnitas skal være mørt, saftig og crispy. Dette MÅ prøves! Jeg har laget en video som viser hele prosessen. Den kan du se her.