Carpaccio - en klassisk forrett med oksekjøtt!

Syltynne skiver av rått oksekjøtt med gode smaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 gram indrefilet av okse
  • 50 gram parmesan
  • 100 gram ruccola
  • 4 ss ristede pinjekjerner
  • 1 håndfull blader av basilikum
  • noen dråper sitronsaft
  • extra virgin olivenolje
  • salt og pepper
Ingredienser

Mange har nok smakt Carpaccio tidligere, men denne Italienske forretten har blitt litt borte de siste årene. Derfor gir jeg mitt bidrag til at denne retten ikke skal forsvinne og at flere skal oppdage hvor enkel og god denne retten er. Historien sier at den første Carpaccio ble servert på Harry`s i Venzia med kalvekjøtt. De siste årene er retten mer kjent fra Nord- Italia og lages med oksekjøtt. Min versjon er veldig nær den opprinnelige oppskriften. Enkelt og veldig godt.

Steg 1

Jeg liker å bruke indrefilet av okse når jeg lager denne retten. For at det skal være lettere å skjære opp i tynne skiver legger jeg kjøttet i fryseren i 1-2 timer til den er halvfrossen, Skjær i tynne skiver og legg gjerne matpakkepapir i mellom for å gjøre det enklere når du skal lage retten etterpå eller legg rett på tallerken. Start med å legge litt god olivenolje på tallerkenene du skal servere på.

DSC 2216

Steg 2

Legg deretter oksekjøttet i tynne skiver spred utover tallerkenen som vist på bildet.

DSC 2218

Steg 3

Topp med ruccola, skiver av parmesanost og pinjekjerner.

DSC 2221

Steg 4

Avslutt med litt god olivenolje, litt sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Pynt med noen blader fersk basilikum og retten er nå klar for servering. Serveres romtemperert og nytes gjerne med et glass litt avkjølt rødvin. Dette er en forrett det er lett og lage til mange gjester. Lykke til.

DSC 2227