![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=d1c7b7738a9fe68ab3fe2e9bd44fbf6a 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=cd938a8c4bf94f6478ecc4cbba792802 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=b9022108bd52ef1e50e7e2d0d226b470 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=525c23991bb297d7011b01332457ac09 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=8aa4c9bf6bc6a1188dbf9b1dba19174b 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=19295281e13d15a8b435e850d10ee897 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=369ce8f83a2ba7d37c57d014c934b0ba 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=ae9902d1a74e0fd111a112409058edee 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=519771fc8baf01156eace8c55b904d27 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=63242ed55aea0a0c463850bb68f52adf 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=913041d246617db4dbfdbd8204cafbc4 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=eb89f7a61c28a52fdece00d3fb4c0514 1800w)
Vitello Tonato - Min variant av denne Italienske klassiskeren
Vitello tonato er direkte oversatt til norsk Kalv og tunfisk. Det er også hovedingrediensene i denne deilige Italienske retten. Det finnes garantert tusenvis av forskjellige oppskrifter, men her er min variant av retten.
Ingredienser
Oppskrift
- 300 gram ytrefilet av kalv
- 16 stk småtomater
- 50 gram parmesan
- 1 håndfull ruccola
- 2 ss olivenolje
- 20 stk hjemmelagde krutonger
Oppskrift tunfiskrøre
- 2 bokser tunfisk i olje
- 3 ss hjemmelaget majones
- 1 ss lettrømme
- 3 ss revet parmesan
- 2 ss kapers
- 1 ss olivenolje
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- 1 håndfull fersk basilikum
- salt og pepper
Kalvekjøtt er nydelig og mildt på smak. Dressingen som blandes med tunfisk gir retten en deilig smak av syre, sødme, salt og urter. Med smaksrike tomater, krutonger, parmesan, ruccola og en god olivenolje blir dette nydelig. Perfekt å lage som forrett til selskap da det meste kan gjøres i stand god tid i forveien. Kjøttet serveres nemlig temperert (romtemepratur) og ikke varmt.
Steg 1
Nøkkelen til at dette skal bli en god rett er at kalvekjøttet er mørt og perfekt stekt. At kjøttet får hvile til det er romtemperert før du skjærer det opp i tynne skiver. Start med å krydre kjøttet godt med salt og pepper.
![Dsc 0387](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0387.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8f13117c0a22e5c570008477e6c6a721)
Steg 2
Finn frem en kjele og sett på høy varme. Tilsett litt nøytral olje i pannen og stek kjøttet i 2 minutter på hver side til den får en fin stekeskorpe.
![Dsc 0391](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0391.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e3f6d0db205d6be29dce1a0e59ef1e44)
Steg 3
Sett kjøttet inn i en forvarmet ovn på 100 grader og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på maks 50 grader. Det skal være lite stekt.
Steg 4
Bland sammen alle ingrediensene til tunfiskrøren og bland godt sammen. Smakt til med salt, pepper og sitronsaft. Hvis jeg lager til mange legger jeg røra i en sprøytepose. Dette gjør det veldig lett å anrette tallerkenen etterpå og helt uten søl.
![Dsc 0419 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0419-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bf825f43a629be22db1040b4c2ed8d2c)
Steg 5
For å lage hjemmelagde krutonger skjærer jeg loff i pene firkanter og legger på et stekebrett. Stek på 150 grader til de har fått en gylden farge og blitt helt sprø. Smelt litt smør sammen med et hvitløksfedd og hell over krutongene. Strø på salt og pepper og stek i noen minutter til. Da har krutongene "spist" opp smøret og de smaker fantastisk!
Steg 6
Tomatene kutter jeg pent i to og heller over litt balsamico og olivenolje så de blir litt marinerte. Dette er ikke nødvendig, men gir en ekstra god smak.
Legg gjerne tilbehørene i egne bokser. Det gjør jobben når du skal anrette enda enklere.
![Dsc 0418 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0418-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d91d0db047ddd07d721e15513914e149)
![Dsc 0431](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0431.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5fd8d678e5e7349b5fe7bbda1618df28)
I denne videoen kan du se hvordan jeg lager denne retten.