![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=12a6074fdf148d9c336c906f7ec15647 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=a8d4a832eaac9c20a05a70b2397d570d 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=dacef73790a376591273b6c88fc1106b 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=2b6a2673496c8f8670e64f7b42d25421 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=2d15a4d7d2dfec16e685ad60da0fb7a6 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=b27041191fc6e27a40f10fc3349b3298 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=a15a7a1c4c365d67d75eabe9b10bf0dd 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b541febd4a3147bfcd9b63f2a5d96ba2 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=ee6ccfccbd0fccc4ba1e094cb62e0f7f 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=8ade54edeb12f81bd4ff2c1677f8ba52 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=acfdb040fbf4ff2bdb7a71e02641db05 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=0b34076ef7661bb2b74512a32aa9e936 1800w)
Cheddarsaus - Flytende ostesaus til nachochips og taco.
I USA er er ostesaus med cheddar veldig populært.
Ingredienser
- 200 gram Amerikansk cheddar
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 2,5 dl melk
- 1 ts salt
- 1 ts cayennepepper
- 0,5 ts revet muskatnøtt
- 1 ts nøytra olje (solsikkeolje)
Du får kjøpt cheddardipp eller saus i Norske butikker, men de har jeg aldri likt. Lager du din egen ostesaus blir smaken så mye bedre. Litt flytende ostesaus over tacoen eller som dipp til nachochipsene er veldig godt av og til.
Steg 1
Start med å smelte smøret i en kjele og tilsett melet. Rør godt rundt så du får en fin jevning.
![Dsc 0714 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0714-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c7de45ca34344c489ca0761476650456)
Steg 2
Hell i melken og rør godt rundt så du får en glatt og fin saus. Dette er akkurat som en tykk hvitsaus. Fortsett å koke denne sausen mens du rører i 5 minutter. Dette er for at melsmaken skal bli borte. Tilsett cayennepepper, revet muskat og salt i sausen. Rør inn.
![Dsc 0718 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0718-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4e5a4510af8d0fdcc627c14589bc2b78)
![Dsc 0722 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0722-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=89216d6b8f1bf70cce696f149c64ce8e)
Steg 3
Kjøp en god Amerkansk cheddar som du liker smaken på godt. Det er ganske så stor forskjell i smak på cheddar. Riv den opp og hell i sausen.
![Dsc 0716 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0716-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ab1aa73f733bc710bb73afa47a87d42c)
![Dsc 0723 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0723-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ee0899375d25e337b742c733e8f2ddf6)
Steg 4
Skru ned varmen og rør godt til sausen har blitt helt glatt. Den virker litt klumpete i starten, men så fort osten får smeltet helt blir dette en glatt fin saus. Tilsett oljen og rør videre.
![Dsc 0728](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0728.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dcfad781322930c29a92a291aa15db70)
Steg 5
Nå er sausen klar for servering. Hell i en skål til nachochips eller hell litt direkte over tacoen. Dette er en veldig god ostesaus med smak av cheddar.
![Dsc 0730 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0730-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=eb6354914f5a260ed9a1ceabe4e9f7b3)