Cheddarsaus - Flytende ostesaus til nachochips og taco.
I USA er er ostesaus med cheddar veldig populært.
Ingredienser
- 200 gram Amerikansk cheddar
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 2,5 dl melk
- 1 ts salt
- 1 ts cayennepepper
- 0,5 ts revet muskatnøtt
- 1 ts nøytra olje (solsikkeolje)
Du får kjøpt cheddardipp eller saus i Norske butikker, men de har jeg aldri likt. Lager du din egen ostesaus blir smaken så mye bedre. Litt flytende ostesaus over tacoen eller som dipp til nachochipsene er veldig godt av og til.
Steg 1
Start med å smelte smøret i en kjele og tilsett melet. Rør godt rundt så du får en fin jevning.
Steg 2
Hell i melken og rør godt rundt så du får en glatt og fin saus. Dette er akkurat som en tykk hvitsaus. Fortsett å koke denne sausen mens du rører i 5 minutter. Dette er for at melsmaken skal bli borte. Tilsett cayennepepper, revet muskat og salt i sausen. Rør inn.
Steg 3
Kjøp en god Amerkansk cheddar som du liker smaken på godt. Det er ganske så stor forskjell i smak på cheddar. Riv den opp og hell i sausen.
Steg 4
Skru ned varmen og rør godt til sausen har blitt helt glatt. Den virker litt klumpete i starten, men så fort osten får smeltet helt blir dette en glatt fin saus. Tilsett oljen og rør videre.
Steg 5
Nå er sausen klar for servering. Hell i en skål til nachochips eller hell litt direkte over tacoen. Dette er en veldig god ostesaus med smak av cheddar.