![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=e6808a80301647b01aee4314387a2012 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=7c4bb2fb485d52a6327b5fb6a39c3a50 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=047f784473eb416f23e1810aaf453a54 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=89dbb74d863a37509dd2e1bfc5c7fac9 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=230b886a7f14f2b877de53b5249d16da 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=3f7fc0d92fa1d512065549fe1a987259 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c9eb4c4d3f096bb1776575920eadcc9b 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b4ce68e177627673b41593eb1a43dc34 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=e7754bafdca329ed5d2bfb0c9fe78e56 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=956bcc8ad245cf7844cb75b8bafaf813 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=6a3f17043731dfb71338f0d5d1df729f 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=b823f211a6d9a6f4dbebb3396fe2fca3 1800w)
Hjemmelaget Potetgull med "Holliday" dipp - Farlig godt!
En av mine guilty pleasures er Potetgull og dipp!
Ingredienser
Potetgull
- 4 stk store bakepoteter
- 1 liter solsikkeolje
Kryddermiks
- 2 ts salt
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts løkpulver
- 1 ts aromatkrydder
- 0,5 ts cayennepulver
"Holliday" Dipp
- 1 boks sæterrømme
- 1 ts rødvinseddik
- 1 ts salt
- 1 ts aromatkrydder
- 2 ts paprikakrydder
- 1 ts løkpulver
Å lage potetgull selv virker på mange litt unødvendig når du kan kjøpe gode alternativer på butikken. Det er kanskje litt unødvendig, men jeg synes det er gøy, resultatet blir veldig bra og det er litt stas og servere hjemmelaget snacks. Krydderblandingen til disse chipsene er magisk og dippen farlig god. Så har du lyst til å prøve noe nytt og servere hjemmelaget snacks så deler jeg min beste dippoppskrift og metoden for å lage potetgull. Metoden fungerer også på andre rotgrønnsaker og søtpotet.
Steg 1
Det er viktig å få tynne skiver av potet. Jeg bruker en mandolin, men du kan også bruke en ostehøvel. Det er viktig at alle er like tykke da dette gjør jobben enda enklere. Skjær potetene i skiver og legg i en bolle med iskaldt vann. Bytt vannet et par ganger og la stå i minimum 30 minutter. På denne måten mister potetene mye av stivelsen.
![Dsc 0364](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0364.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=38434e9e317ec516f10d2934235b0aa4)
![Dsc 0365 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0365-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6d703af78388592978285201e2cfdeeb)
![Dsc 0367](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0367.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fd6c6a89c39eb8fa005750b3b28220ea)
Steg 2
Tørk av potetene godt mellom to kjøkkenhåndkler
![Dsc 0377 2 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0377-2-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=40d5d9aa8e733ae226110329a9c0a924)
Steg 3
Hell solsikkeolje i en stor kjele og varm opp til ca 170 grader. Potetgullet skal friteres i 2 omganger. Friter først noen minutter til de begynner å få farge. Ta de ut og legg på litt tørkerull. Friter kun litt og litt.
![Dsc 0404 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0404-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2d92f83e2cf028806984b07ca0680e4e)
![Dsc 0405](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0405.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5384e7b7a9ad11a02e10d9b87924b301)
Steg 4
Når alle er fritert en gang kommer runde nummer to i frityren. Denne runden er når magien skjer. Følg med og friter til de blir gyldne og sprø. Legg over på tørkerull igjen og strø over litt av krydderblandingen. Jeg synes også det er godt med litt finhakket persille på potetgullet.
![Dsc 0416 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0416-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f4be8dc05f431749b15220a2b4367a32)
Steg 5
Bland sammen ingrediensene til dippen og la stå i kjøleskapet fram til servering.
![Dsc 0407 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0407-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=41f4dc6724c5b731f968ce7ee695399e)
![Dsc 0409 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0409-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fb02d572a13aa8abe7cd7734dd4165b5)
Steg 6
Legg på et stort fat og server hjemmelaget potetgull med dipp. Bedre enn dette blir det ikke. Lykke til.
![Dsc 0446 Kopi](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0446-kopi.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5e3d8b74cf707828a71072151c744940)