Hjemmelaget Potetgull med "Holliday" dipp - Farlig godt!

En av mine guilty pleasures er Potetgull og dipp!

Ingredienser

stor bolle

Potetgull

  • 4 stk store bakepoteter
  • 1 liter solsikkeolje

Kryddermiks

  • 2 ts salt
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts aromatkrydder
  • 0,5 ts cayennepulver

"Holliday" Dipp

  • 1 boks sæterrømme
  • 1 ts rødvinseddik
  • 1 ts salt
  • 1 ts aromatkrydder
  • 2 ts paprikakrydder
  • 1 ts løkpulver
Ingredienser

Å lage potetgull selv virker på mange litt unødvendig når du kan kjøpe gode alternativer på butikken. Det er kanskje litt unødvendig, men jeg synes det er gøy, resultatet blir veldig bra og det er litt stas og servere hjemmelaget snacks. Krydderblandingen til disse chipsene er magisk og dippen farlig god. Så har du lyst til å prøve noe nytt og servere hjemmelaget snacks så deler jeg min beste dippoppskrift og metoden for å lage potetgull. Metoden fungerer også på andre rotgrønnsaker og søtpotet.

Steg 1

Det er viktig å få tynne skiver av potet. Jeg bruker en mandolin, men du kan også bruke en ostehøvel. Det er viktig at alle er like tykke da dette gjør jobben enda enklere. Skjær potetene i skiver og legg i en bolle med iskaldt vann. Bytt vannet et par ganger og la stå i minimum 30 minutter. På denne måten mister potetene mye av stivelsen.

Dsc 0364
Dsc 0365 2
Dsc 0367

Steg 2

Tørk av potetene godt mellom to kjøkkenhåndkler

Dsc 0377 2 5

Steg 3

Hell solsikkeolje i en stor kjele og varm opp til ca 170 grader. Potetgullet skal friteres i 2 omganger. Friter først noen minutter til de begynner å få farge. Ta de ut og legg på litt tørkerull. Friter kun litt og litt.

Dsc 0404 4
Dsc 0405

Steg 4

Når alle er fritert en gang kommer runde nummer to i frityren. Denne runden er når magien skjer. Følg med og friter til de blir gyldne og sprø. Legg over på tørkerull igjen og strø over litt av krydderblandingen. Jeg synes også det er godt med litt finhakket persille på potetgullet.

Dsc 0416 3

Steg 5

Bland sammen ingrediensene til dippen og la stå i kjøleskapet fram til servering.

Dsc 0407 2
Dsc 0409 4

Steg 6

Legg på et stort fat og server hjemmelaget potetgull med dipp. Bedre enn dette blir det ikke. Lykke til.

Dsc 0446 Kopi