Taffelsticks - Perfekt hjemmelaget snacks

Herregud så godt!!!

Ingredienser

Bolle

Taffelsticks

  • 3 stk store bakepoteter
  • 1 liter solsikkeolje

Krydderblanding

  • 2 ts salt
  • 1 ts paprika pulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts aromat
  • 0,5 ts cayennepepper
Ingredienser

Jeg elsker taffelsticks og når har jeg funnet oppskriften som er langt bedre enn de du får kjøpt i butikken. Sprø deilige tynne stenger av potet med akkurat riktig krydderblanding. Gøy å kunne lage lørdagsgodtet selv. Hjemmelaget er alltid best!

Steg 1

Bruk store bakepoteter da disse holder bedre fasong, gir en god smak og du får fin størrelse på taffelsticksene. Jeg bruker en mandolin noe som gjøre jobben ganske lett, men du kan også bruke en ostehøvel og skjære tynne skiver som du skjærer i strimler.

Dsc 0356 2
Dsc 0359

Steg 2

Legg potetstrimlene i iskaldt vann og bytt gjerne vann et par ganger. Dette er for å få ut stivelsen fra potetene. Legg over på tørkepapir og tørk godt før fritering. La ligge i vannet minimum 30 minutter.

Dsc 0362 3
Dsc 0374 3

Steg 3

Hell solsikke olje i en stor gryte og varm opp til ca 170 grader. På min induksjonstopp tilsvarer det 7,5 på en skala fra 1-9. Når man friterer skal man alltid passe på. Det er viktig at du ikke tilfører for mye av gangen, men friterer litt og litt.

Dsc 0369
Dsc 0376 4

Steg 4

Friter poteten i 2 omganger. Friter først til de begynner å få litt farge og legg over på tørkerull igjen. Det er siste runden som lager magi. Da forvandles potetstrimlene inn til gyldne og helt sprø potetstrimler.

Dsc 0385 3

Steg 5

Bland sammen krydderne. Hell taffelsticksene over i en stålbolle og strø over med krydder. Kast dem litt rundt i bollen så de blir jevnt dekket med krydder. Smak deg til så du får dem helt perfekt for deg.

Dsc 0372 2
Dsc 0389 3
Dsc 0390 3

Steg 6

Nå gjenstår den beste delen!!! Legg over på et fat eller i en bolle og server. Dette er utrolig godt og det er gøy å lage hjemmelaget snacks. Lykke til.

Dsc 0395 4 Kopi