![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=e8ae515769e53d17121ba146cf6f6c71 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=c1fd995e875c6e7ef70eb4e52d7a3610 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=a10710dc650f1da2d05830fd824bf95c 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=36bb0d798c52845d537c3d24bc2e3908 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=07c058a12e0412015bb6694f62db387c 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=3e338e83293cc7a2d84848e429c5eb25 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c135496129f20d67a7ee494862c3be60 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=87c1ede1a97f11f1e0d247f20bcbfbea 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=7521d5590ff128535f533db2e104d5c7 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=6f004e2f6ce3d38340cd629daef7bf65 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=8eb41e3f57d5f0dc481573559b8cc9b5 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=b0aa26d4cd85df2d4dc57c2be4a53015 1800w)
Pommes Anna - Min versjon av denne Franske klassikeren.
Lag på lag med deilige potetskiver.
Ingredienser
- 6 stk store bakepoteter
- 150 gram smør
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss finhakket fersk timian
- 100 gram parmesan ost
- salt og pepper
Dette er en kjent Fransk tilbredningsmetode for poteter. Det er mange metoder og forskjellige måter å lage de på, men alle har til felles at det er tynne potetskiver som bakes i gode mengder med godt smør. Her er min versjon av denne retten. Ved å bruke bakeformer/muffinsformer blir jobben enda lettere og ser pent ut når de skal serveres.
Steg 1
Start med å skjære potetene i tynne skiver. Jeg bruker en mandolin, men det fungerer også med en ostehøvel eller en skarp kniv.
![Dsc 0171 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0171-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f294b66d150cb161588c9f63b84006c5)
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett smør, timian og most hvitløk. Smelt smøret på medium varme og la det trekke noen minutter for å få frem de gode smakene.
![Dsc 0175 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0175-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f210df0cfd313f38379942fadf1b8258)
Steg 3
Hell smøret over potetskivene, riv opp parmesanosten og hell over potetene og ta på rikelig med nykvernet pepper og salt. Bruk noen minutter på å blande godt så alle potetene er dekt med smør og de gode smakene.
![Dsc 0180 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0180-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6f42deb57474efa3798daf0ad4261318)
![Dsc 0186 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0186-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4dffc2c5cdd37494788922616ff45c14)
![Dsc 0188 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0188-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b03ec3c1a650c2fc6e188ebd061216aa)
Steg 4
Legg potetskivene lag på lag i en smurt form. Fyll hver form godt da potetene blir litt mindre under steking. Avslutt med å strø over litt mer parmesanost, salt og pepper.
![Dsc 0190 6](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4fe9d67b8b3b631521c8c352fed28831)
![Dsc 0195 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0195-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f9eb8fa69a4c069b93834eef6c79e95d)
Steg 5
Stek potetene i 60 minutter på 195 grader. La hvile litt før servering. Du kan også holde potetene varme på 70 grader frem til servering. Potetene kan også gjøres i stand dagen før og oppbevares i kjøleskap frem til servering.
![Dsc 0216 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0216-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3088f7b2f4f5d4b5178f51dab557a902)
![Dsc 0228 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0228-3_191007_070646.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cba22c1f6d12379166e2f814e1e58da0)