Pommes Anna - Min versjon av denne Franske klassikeren.
Lag på lag med deilige potetskiver.
Ingredienser
- 6 stk store bakepoteter
- 150 gram smør
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss finhakket fersk timian
- 100 gram parmesan ost
- salt og pepper
Dette er en kjent Fransk tilbredningsmetode for poteter. Det er mange metoder og forskjellige måter å lage de på, men alle har til felles at det er tynne potetskiver som bakes i gode mengder med godt smør. Her er min versjon av denne retten. Ved å bruke bakeformer/muffinsformer blir jobben enda lettere og ser pent ut når de skal serveres.
Steg 1
Start med å skjære potetene i tynne skiver. Jeg bruker en mandolin, men det fungerer også med en ostehøvel eller en skarp kniv.
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett smør, timian og most hvitløk. Smelt smøret på medium varme og la det trekke noen minutter for å få frem de gode smakene.
Steg 3
Hell smøret over potetskivene, riv opp parmesanosten og hell over potetene og ta på rikelig med nykvernet pepper og salt. Bruk noen minutter på å blande godt så alle potetene er dekt med smør og de gode smakene.
Steg 4
Legg potetskivene lag på lag i en smurt form. Fyll hver form godt da potetene blir litt mindre under steking. Avslutt med å strø over litt mer parmesanost, salt og pepper.
Steg 5
Stek potetene i 60 minutter på 195 grader. La hvile litt før servering. Du kan også holde potetene varme på 70 grader frem til servering. Potetene kan også gjøres i stand dagen før og oppbevares i kjøleskap frem til servering.