Pommes Anna - Min versjon av denne Franske klassikeren.

Lag på lag med deilige potetskiver.

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk store bakepoteter
  • 150 gram smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss finhakket fersk timian
  • 100 gram parmesan ost
  • salt og pepper
Ingredienser

Dette er en kjent Fransk tilbredningsmetode for poteter. Det er mange metoder og forskjellige måter å lage de på, men alle har til felles at det er tynne potetskiver som bakes i gode mengder med godt smør. Her er min versjon av denne retten. Ved å bruke bakeformer/muffinsformer blir jobben enda lettere og ser pent ut når de skal serveres.

Steg 1

Start med å skjære potetene i tynne skiver. Jeg bruker en mandolin, men det fungerer også med en ostehøvel eller en skarp kniv.

Dsc 0171 3

Steg 2

Finn frem en kjele og tilsett smør, timian og most hvitløk. Smelt smøret på medium varme og la det trekke noen minutter for å få frem de gode smakene.

Dsc 0175 3

Steg 3

Hell smøret over potetskivene, riv opp parmesanosten og hell over potetene og ta på rikelig med nykvernet pepper og salt. Bruk noen minutter på å blande godt så alle potetene er dekt med smør og de gode smakene.

Dsc 0180 3
Dsc 0186 3
Dsc 0188 4

Steg 4

Legg potetskivene lag på lag i en smurt form. Fyll hver form godt da potetene blir litt mindre under steking. Avslutt med å strø over litt mer parmesanost, salt og pepper.

Dsc 0190 6
Dsc 0195 3

Steg 5

Stek potetene i 60 minutter på 195 grader. La hvile litt før servering. Du kan også holde potetene varme på 70 grader frem til servering. Potetene kan også gjøres i stand dagen før og oppbevares i kjøleskap frem til servering.

Dsc 0216 2
Dsc 0228 3