Om sommeren passer dette perfekt ved siden av grillmaten og tar hjemmelagde hamburgere til nye høyder!
Ingredienser
- 1 stk hodekål
- 4 stk gulrot
- 2 stk epler
- 1 boks creme fraiche
- 2 ss majones
- 2 ss lett rømme
- 1 ss dijon sennep
- 1 ss epleciereddik
- 1 ts sukker
- 1 ss chilipure
- 1 ss siracha chilisaus
- 1 ss chiliolje
- salt og pepper
- 1 stk rød chili til servering
Den spicy dressingen kombinert med crispy grønnsaker og søte epler passer veldig godt sammen med all grillmat. Det er enkelt å lage, tar kort tid og holder mange dager i kjøleskapet. Passer til pølser, hamburgere, koteletter, kylling, svin og okse! Prøv også den spennende kombinasjonen chilicoleslaw og chorizoburgere.
Steg 1
Start med å rive av de ytterste bladene av hodekålen. Kutt hodekålen i 4, skjær bort den harde stilken og skjær resten i tynne strimler. Legg i en bolle med vann eller en salatslynge.
Steg 2
Skrell gulrøttene og riv på et rivjern.Skrell eplene og riv. Det er viktig å presse litt av eplesaften ut av eplene hvis ikke blir det litt mye væske. Hell vann av den strimlede hodekålen og tørk med et kjøkkenhåndkle eller bruk salatslynge. Putt hodekål, gulrot og eplene i en stor bolle.
Steg 3
Finn frem en ny bolle og tilsett de resterende ingrediensene for å lage dressingen. Smak til dressingen med litt salt, pepper, sukker og eventuelt litt mer eplecidereddik eller chili. Bland alt sammen i en stor bolle ta på plasfolie og sett i kjøleskapet
Nå er coleslaw`n ferdig! Den smaker enda bedre etter noen timer i kjøleskapet eller dagen etterpå.
Før servering strør jeg over tynne skiver av rød chili. Lykke til.