Chili crab - En smakseksplosjon fra Malaysia

Det er veldig sterkt, men så godt at du bare må fortsette å spise!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 big krabber
  • 5 ss sweet chili saus
  • 3 ss siracha chilisaus
  • 3 ss soya saus
  • 3 ss riseddik
  • 3 ss ketchup
  • 1 ss honning
  • 1 ss sesamolje
  • 6 clove hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 stk rød chili
  • 1 lump ingefær
  • 1 ss nøytral olje
  • fersk koriander ved servering
  • 1 stk fersk chili (garnityr)
Ingredienser

Dette er så utrolig godt og en spennende måte å tilberede krabbe. Denne retten nytes vanligvis sammen med steambuns eller friterte steambuns. Det fungerer også utmerket med litt loff eller brød så du får med deg den gode sausen. Dette er litt grisete å spise så husk godt med servietter.

Krabbepasta 14

Steg 1

Jeg starter med å lage sausen først så den er klar til krabbene skal renses og deles. Finn frem en kjele og tilsett litt nøytral olje. Grovkutt hvitløk, sjalottløk, chili og ingefær og tilsett i en blender med litt vann. Kjør til en ganske jevn masse. Hell dette i den varme kjelen og stek i noen minutter under omrøring.

Krabbepasta 10
Krabbepasta 11

Steg 2

Skru ned varmen til medium og tilsett resten av ingrediensene til sausen. Bland godt sammen og smak til sausen med salt og eventuelt sukker hvis du ønsker litt mer sødme. Nå har du en deilig, sterk og god saus. La sausen koke i 5-10 minutter til det blir litt tykkere og klissete.

Krabbepasta 12
Krabbepasta 13

Steg 3

Nå skal jeg gjøre klar krabben. Jeg hadde kjøpt ferdigkokt, men hvis du har rå krabber kan du se denne videoen for å lære hvordan koke krabber.

Steg 4

Ta av "lokket" til krabben og fjern gjeller. Trykk ned ved hodet til du hører et klikk og fjern paven (hodet) Del nå kroppen i 4 like deler og la beina sitte på. Slå med baksiden av en kniv så du får knust kloa og litt på beina. Dette gjør at den gode sausen trekker inn til krabbekjøttet og at det blir enklere å spise etterpå.

Krabbepasta 15
Krabbepasta 16

Steg 5

Legg nå krabben i den spicy sausen og bland godt sammen så all krabben er dekt med saus. Dekk til med et lokk og la dampe i 5 minutter. Nå får du blandet den deilige kraften fra krabben med sausen og det skapes en utrolig god saus.

Krabbepasta 17

Steg 6

Når du anretter på tallerken prøver jeg å legge det tilbake i formen krabben hadde. 4 deler og skallet på toppen. Hell over litt ekstra saus og pynt med fersk chili og koriander. Dette smaker helt fantastisk og det er bare å glede seg til en spicy og god middag. Lykke til.

Krabbepasta 19