Denne oppskriften er som cowboybønner på sterioder! Chilibeans ser ganske uskyldig ut, men er stappfull av smak og en skikkelig kruttønne.
Ingredienser
- 200 gr bacon
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 bokser hvite bønner i tomatsaus
- 2 ss worchestersaus
- 2 ss dijonsennep
- 1 ss chilisaus
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss akasiehonning
- 1 ts spisscummin
- 1 ss chilipulver
- salt og pepper
Hjemme hos oss har jeg brukt denne oppskriften lenge og det er alltid suksess. Denne passer godt til spareribs, men passer også til nesten all grillmat hvor du ønsker et kraftig tilbehør til. Chilibeans er lett å lage og holder godt i kjøleskapet i en tett boks. Kan også på det sterkeste anbefales til frokost sammen med noen egg og litt godt brød.
Steg 1
Start med å finne frem en gryte og ta i litt nøytral olje. Jeg starter alltid med å steke baconet til det begynner å bli sprøtt. Når baconet steker kan du kutte opp løk og hvitløk.
Steg 2
Plukk baconet opp av gryta og legg over på tørkepapir. Legg løken i baconfettet og kutt baconet opp i små biter. Legg nå baconet tilbake i gryta sammen med løken.
Stek i noen minutter til. Mål opp alle de andre ingrediensene i en bolle mens løken og baconet står og koser seg.
Steg 3
Hell oppi de hvite bønnene i tomatsaus i gryta og tilsett alle de andre ingrediensene.
Rør godt rundt og skru ned varmen. La små å småputre i 30 minutter. Lykke til.