Chorizo Burgers - En smaksbombe!

Jeg elsker mat med mye smak og disse chorizoburgerne er virkelig gode!

Ingredienser

burgere a 165 gram
  • 1 200 gram kjøttdeig av svin
  • 4 ss røkt paprika
  • 1 ss cayennepepper
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss oregano
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ss grovmalt pepper
  • 1 ss salt
  • 3 ss eplecidereddik
  • 1 ts spisskummen
  • 1 dl vann

Tilbehør

  • 8 stk burgerbrød
  • 1 stk chili coleslaw
  • 1 skål sprøstekt chorizo
  • 8 skiver cheddar
Ingredienser

Jeg så et matprogram fra USA hvor de var på besøk hos en Diner som sin signaturrett var Chorizo burgere. Jeg fikk vann i munnen og fant ut at dette må jeg bare finne en god oppskrift på og dele med dere. Disse burgeren serveres med smeltet cheddar toppet med sprøstekt chorizo, chili coleslaw og gode hamburgerbrød. Du blir fort helten på grillfesten med disse burgerne på grillen.

Steg 1

Start med å måle opp alle krydderne utenom salt i en bolle og tilsett eddik og vann. Bland godt sammen til du får en pure. Sett i kjøleskapet.

Dsc 0846 2
Dsc 0847 2

Steg 2

Legg kjøttdeigen av svin i kjøkkenmaskinen og hell over saltet. Kjør til du får en klissete og fin farse. Hell over pureen av krydder og bland videre i noen minutter til du har fått blandet alt godt sammen.

Dsc 0849 2
Dsc 0850 2
Dsc 0854 3

Steg 3

Form burgere av 165 gram og legg i en form med bakepapir. Avslutt med å dekke til formen med plast og sett hele formen i kjøleskapet frem til det skal grilles eller stekes. Jeg bruker en liten burgerpresse, men du kan fint forme de med hendene også. Hvis du bruker hendene så husk å lage de litt tynnere i midten. Dette gjør at de blir jevnere ved steking/grilling etterpå.

Dsc 0862 2
Dsc 0859

Steg 4

Grill på direktevarme først på høy varme. Grill begge sider av burgeren.

Dsc 0907
Dsc 0911

Steg 5

Flytt til indirekte varme og ta på ost og sprøstekte biter av Chorizo. Jeg synes cheddar er veldig godt på hamburgere. La stå på indirekte varme mens du varmer opp brødene.

Dsc 0916 2

Steg 6

Nå er det bare å sette sammen burgeren. Det er viktig å grille brødet litt først for da får brødet en fin skorpe og dressingen renner ikke ned i hamburgerbrødet og det gir en god skorpe. Legg på Chili Coleslaw - Perfekt tilbehør til grillmat! og avslutt med burgeren på toppen.

Dsc 0918
Dsc 0922 3
Dsc 0923 3

Nå er det bare å nyte en spicy og god burger!

Dsc 0942 2