Churros med flytende sjokoladedipp - Sprøtt, saftig og farlig godt!

Herlig fritert bakst med nydelig sjokoladedipp!

Ingredienser

porsjoner

Churros

  • 5 dl vann
  • 220 gram smør
  • 4 ss sukker
  • 1 klype maldonsalt
  • 2 ts vaniljepaste
  • 5 stk egg
  • 250 gram hvetemel

Sjokoladedipp

  • 200 gram mørk sjokolade
  • 2,4 dl kremfløte
  • 1 klype maldonsalt
  • 2 ts vaniljepaste

Kanel og sukker.

  • 4 ss sukker
  • 1 ss kanel
Ingredienser

Churros er mest kjent fra Spania, men mange land har liknende bakst som friteres. Resultatet er er magisk! Sprøtt, saftig og farlig godt. Jeg har også laget en instruksjonsvideo som du finner lenger ned i oppskriften.

Steg 1

For å lage deigen finner du frem en kjele (gjerne med litt tykk bunn) og setter på medium + varme. Hell i vannet og varm opp. Nå tilsetter du smør, vaniljepaste og salt. Bland sammen og hell i alt melet. Rør godt rundt hele tiden. I starten vil denne deigen se veldig rar ut, men etter et par minutter samler deigen seg og blir fin. Skru nå ned varmen til lavt og tilsett ett og ett egg. Etter hvert egg rører du godt til du får en jevn masse før du tilsetter neste egg. Når du har tilsatt alle eggene steker du deigen i 1-2 minutter til og skrur av varmen. Finn frem en sprøytepose og bruk en stor "stjernetut". Hell deigen i sprøytepose og la hvile litt.

CHURROS
CHURROS 2

Steg 2

Skru på frityrkokeren eller hell frityrolje i en kjele. Disse skal friteres på ca 180 grader så bruk et termometer for å passe på temperaturen. Husk alltid å ikke ha oljen for høyt opp i kjelen. Det er bedre å bruke en litt for stor kjele og litt mindre olje. Sprøyt deigen sakte i frityroljen og bruk en saks for å klippe av. Du kan selv justere formen og lengden på hver churros. La fritere i 5-8 minutter til de er gyldne og sprø. Ta dem ut når ferdig å legg over på en rist.

CHURROS 6

Steg 3

Bland sammen sukker og kanel og legg på en tallerken. Du skal rulle churrosene i denne blandingen. Det beste resultatet får du hvis du ruller dem 10-20 sekunder etter de kommer ut av frityrenoljen så de er skikkelig varme.

CHURROS 7

Steg 4

Denne sjokoladedippen er veldig enkel å lage. Hell kremfløten i en kjele og tilsett vaniljepaste og litt salt. Kok opp. Brekk opp sjokoladen i en bolle (bruk en sjokolade du synes er veldig god) Hell den varme fløten over, vent i 20 sekunder og rør sammen til en jevn og blank sjokoladedipp.

CHURROS 3
CHURROS 4

Steg 5

Nå er disse klare for å nytes! Legg churros på et fat og server med en skål flytende sjokoladedipp.

CHURROS 8 kopi