![](https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=d3f31c5208a070132fd9c575a37f17f0 700w, https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=38431fa855c79ca5ef564cc89eb5b6e0 800w, https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=36633e56b1b8ebae8577c477203e5673 900w, https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=17d31dc9ed5ebbd40ab401386aafc950 1000w, https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=5b95078a7f3a95f08ed137e60152f0d9 1100w, https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=00c67863d928dbb1148a489174d5f6c9 1200w, https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2698956703d5679982442fb8b1021e73 1300w, https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=0c6694a4d5edf5d5ca86466067a9c27d 1400w, https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=cabe5d967e8595f8b9c3c5c8cff1fe2c 1500w, https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=090df6c4e3c582cd764b39f581416900 1600w, https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=1adaf592306a36f21ad8ff871adc1485 1700w, https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c3a0d50606fcd4a04c685550ed3019cd 1800w)
Churros med flytende sjokoladedipp - Sprøtt, saftig og farlig godt!
Herlig fritert bakst med nydelig sjokoladedipp!
Ingredienser
Churros
- 5 dl vann
- 220 gram smør
- 4 ss sukker
- 1 klype maldonsalt
- 2 ts vaniljepaste
- 5 stk egg
- 250 gram hvetemel
Sjokoladedipp
- 200 gram mørk sjokolade
- 2,4 dl kremfløte
- 1 klype maldonsalt
- 2 ts vaniljepaste
Kanel og sukker.
- 4 ss sukker
- 1 ss kanel
Churros er mest kjent fra Spania, men mange land har liknende bakst som friteres. Resultatet er er magisk! Sprøtt, saftig og farlig godt. Jeg har også laget en instruksjonsvideo som du finner lenger ned i oppskriften.
Steg 1
For å lage deigen finner du frem en kjele (gjerne med litt tykk bunn) og setter på medium + varme. Hell i vannet og varm opp. Nå tilsetter du smør, vaniljepaste og salt. Bland sammen og hell i alt melet. Rør godt rundt hele tiden. I starten vil denne deigen se veldig rar ut, men etter et par minutter samler deigen seg og blir fin. Skru nå ned varmen til lavt og tilsett ett og ett egg. Etter hvert egg rører du godt til du får en jevn masse før du tilsetter neste egg. Når du har tilsatt alle eggene steker du deigen i 1-2 minutter til og skrur av varmen. Finn frem en sprøytepose og bruk en stor "stjernetut". Hell deigen i sprøytepose og la hvile litt.
![CHURROS](https://gladkokken.imgix.net/CHURROS.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=873afea00a76af596f06edd2e2155553)
![CHURROS 2](https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f49d4012a60ad4a8b1cf2b46dd67bb9a)
Steg 2
Skru på frityrkokeren eller hell frityrolje i en kjele. Disse skal friteres på ca 180 grader så bruk et termometer for å passe på temperaturen. Husk alltid å ikke ha oljen for høyt opp i kjelen. Det er bedre å bruke en litt for stor kjele og litt mindre olje. Sprøyt deigen sakte i frityroljen og bruk en saks for å klippe av. Du kan selv justere formen og lengden på hver churros. La fritere i 5-8 minutter til de er gyldne og sprø. Ta dem ut når ferdig å legg over på en rist.
![CHURROS 6](https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=19c0866f0525fb12e1780f5a09f0cd7a)
Steg 3
Bland sammen sukker og kanel og legg på en tallerken. Du skal rulle churrosene i denne blandingen. Det beste resultatet får du hvis du ruller dem 10-20 sekunder etter de kommer ut av frityrenoljen så de er skikkelig varme.
![CHURROS 7](https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-7_2021-05-21-142037.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d40b90bdd9c04229437af564c792da4e)
Steg 4
Denne sjokoladedippen er veldig enkel å lage. Hell kremfløten i en kjele og tilsett vaniljepaste og litt salt. Kok opp. Brekk opp sjokoladen i en bolle (bruk en sjokolade du synes er veldig god) Hell den varme fløten over, vent i 20 sekunder og rør sammen til en jevn og blank sjokoladedipp.
![CHURROS 3](https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b13049c9041a84a9b375b83a37b089f3)
![CHURROS 4](https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=74a1037dc323263f9573d06f67485e2d)
Steg 5
Nå er disse klare for å nytes! Legg churros på et fat og server med en skål flytende sjokoladedipp.
![CHURROS 8 kopi](https://gladkokken.imgix.net/CHURROS-8-kopi.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1e2d328383bde3c69e4fc3ea9091892a)