Clam Chowder - Amerikansk comfortfood med bacon og muslinger

Kombinasjonen av muslinger og bacon er magisk god!

Ingredienser

store porsjoner
  • 1 nett hjerteskjell / vongole
  • 200 gram bacon
  • 2 stenger stangselleri
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ts chiliflakes
  • 2 dl hvitvin
  • 7 dl kyllingkraft /skalldyrskraft
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss fersk persille
  • salt og pepper
Ingredienser

Første gang jeg smakte denne smilte jeg fra øre til øre! Dette er en amerikansk klassiker og jeg forstår godt hvorfor denne litt tykke suppen har blitt så populær. Denne versjonen er det de kaller "new England style" som er kremet. Det finnes også versjoner med tomat. Her skal jeg vise deg steg for steg hvordan du lager denne. Jeg har også laget en video som jeg anbefaler å se som viser hele prosessen.

Steg 1

Start med å legge skjellene i vann. Kast skjell som er knuste eller skadet.

Clam 5

Steg 2

Når jeg lager denne retten lager jeg alt i samme kjele. Dette gir ekstra god smak. Start med å steke bacon på medium varme til det blir gyldens og sprøtt. Ta baconet ut, men la fettet være igjen i kjelen. Legg baconet i en bolle til senere.

Clam 4

Steg 3

Finhakk stangselleri, løk og hvitløk og stek i baconfettet til det blir blankt og mykt. Legg i chiliflakes og hell i hvitvin. La denne nesten koke bort. Nå tilsetter jeg skjellene og legger på et lokk. Etter ca 2 minutter er skjellene åpnet seg og klare. Plukk disse ut og legg i en bolle.

Clam 6
Clam 8

Steg 4

Hell i kyllingkraft og fløte å kok opp. Kutt potetene i små terninger og legg i kjelen. La potetene koke seg møre. Dette tar ca 15 minutter. Juster nå sausen med maisenna jevner til en litt tykk suppe.

Clam 7

Steg 5

Tilsett halvparten av det stekte baconet og spar resten til å strø over ved servering. Smak til med salt og pepper. Legg de dampede skjellene tilbake i kjelen og nå er det klart for servering. Hell over i suppeskåler og pynt med litt friske urter og sprøstekt bacon. Server gjerne med litt brød ved siden av. Nå er din Slam Chowder klar! Lykke til.

Clam