![](https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=bfe51514f48336b03bd285c8a8df3628 700w, https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=4ca89e4307ad3ecfe2f095d6eaab1bdf 800w, https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=435405c4b38d3d5115b411bc6dbbe331 900w, https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=da37acef163dc52bdc6d89217db16b33 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=67cd6e99b4e8c2692cc210c2a129dcce 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=6a8e1e2766eae99da79171ba0183c01e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=af082d8f844a7de4c25d7780c7cdc9af 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=d21cf600321b92f1422848b5bd2e7082 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=85a517d2e7eb07f9718ca8b3224575bb 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=d24a20e3477bd7c12735a9d9561b9042 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=e15140b3b9ded7bd2272955b331f6ab5 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=39e1b002f6132655613394203c59e2dc 1800w)
Clam Chowder - Amerikansk comfortfood med bacon og muslinger
Kombinasjonen av muslinger og bacon er magisk god!
Ingredienser
- 1 nett hjerteskjell / vongole
- 200 gram bacon
- 2 stenger stangselleri
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 ts chiliflakes
- 2 dl hvitvin
- 7 dl kyllingkraft /skalldyrskraft
- 3 dl kremfløte
- 1 ss fersk persille
- salt og pepper
Første gang jeg smakte denne smilte jeg fra øre til øre! Dette er en amerikansk klassiker og jeg forstår godt hvorfor denne litt tykke suppen har blitt så populær. Denne versjonen er det de kaller "new England style" som er kremet. Det finnes også versjoner med tomat. Her skal jeg vise deg steg for steg hvordan du lager denne. Jeg har også laget en video som jeg anbefaler å se som viser hele prosessen.
Steg 1
Start med å legge skjellene i vann. Kast skjell som er knuste eller skadet.
![Clam 5](https://gladkokken.imgix.net/Clam-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1c2f6db345f72d08ac96184c43400682)
Steg 2
Når jeg lager denne retten lager jeg alt i samme kjele. Dette gir ekstra god smak. Start med å steke bacon på medium varme til det blir gyldens og sprøtt. Ta baconet ut, men la fettet være igjen i kjelen. Legg baconet i en bolle til senere.
![Clam 4](https://gladkokken.imgix.net/Clam-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f7e577cdc894d5e4cc982cfad74652b9)
Steg 3
Finhakk stangselleri, løk og hvitløk og stek i baconfettet til det blir blankt og mykt. Legg i chiliflakes og hell i hvitvin. La denne nesten koke bort. Nå tilsetter jeg skjellene og legger på et lokk. Etter ca 2 minutter er skjellene åpnet seg og klare. Plukk disse ut og legg i en bolle.
![Clam 6](https://gladkokken.imgix.net/Clam-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8dfc4de4f16edc038ade011925c84e78)
![Clam 8](https://gladkokken.imgix.net/Clam-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4196a83578e0d14a4e7475f631d9d563)
Steg 4
Hell i kyllingkraft og fløte å kok opp. Kutt potetene i små terninger og legg i kjelen. La potetene koke seg møre. Dette tar ca 15 minutter. Juster nå sausen med maisenna jevner til en litt tykk suppe.
![Clam 7](https://gladkokken.imgix.net/Clam-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=07d7a3d78a2faa5d4c52a1c740efad61)
Steg 5
Tilsett halvparten av det stekte baconet og spar resten til å strø over ved servering. Smak til med salt og pepper. Legg de dampede skjellene tilbake i kjelen og nå er det klart for servering. Hell over i suppeskåler og pynt med litt friske urter og sprøstekt bacon. Server gjerne med litt brød ved siden av. Nå er din Slam Chowder klar! Lykke til.
![Clam](https://gladkokken.imgix.net/Clam.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c5cd94fc9f297cc08c277860952b6fb0)