Cowboy Frokost - Spicy bønner, egg og pølser stekt i ovnen!

En spicy rett stappfull av næring!

Ingredienser

porsjoner
  • 100 gram chorizo pølse
  • 2 stk Sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks Heinz hvite bønner
  • 1 dl Ketchup
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts worchester saus
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts cayennepepper
  • 2 stk egg
  • 50 gram ost i terninger
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • finhakket persille
Ingredienser

Denne frokost/lunsjen passer ypperlig dagen etter en fest, ute i skogen over bålet eller bare fordi du ønsker en deilig start på dagen.

Steg 1

Start med å kutte chorizopølsen i biter og stek i litt olje til den blir sprø. Her kan du selvfølgelig variere med andre sorter av pølser eller bacon.

Dsc 0997 4

Steg 2

Finkutt sjalottløk, hvitløk og chili og hell i panne sammen med pølsebitene. Stek i noen minutter til løken blir blank og myk.

Dsc 0001

Steg 3

Hell i bønnene, ketchup, dijonsennep, worchester og krydderne og bland godt sammen. Jeg liker den ganske så spicy, men du kan ta mindre cajennepepper hvis du ønsker en mildere versjon. Bland godt sammen.

Dsc 0004 2
Dsc 0005 3

Steg 4

Knekk eggene og legg på toppen av retten. Legg på tomater og noen biter med ost. Sett hele stekepanna i en forvarmet ovn på 225 grader.

Dsc 0007 3

Steg 5

Stek i mellom 5-10 minutter til egget har blitt litt fastere og osten smeltet. Nå er retten klar. PS HUSK AT HÅNDTAKET NÅ ER GLOVARMT. Ta panna ut av ovnen og strø over litt finhakket persille. Server med ristet brød og nytes best rett fra panna. Denne retten er også perfekt å lage ute i naturen som en lunsj eller frokost rett på bålet. Lykke til.

Dsc 0012 3
Dsc 0021 4