Cowboygryte - varmende og næringsrik gryte med bønner

2 forskjellige middager med samme gryte!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 gram karbonadedeig
  • 200 gram bacon
  • 2 stk løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 cans bønner i tomatsaus
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk søtpaprika
  • 1 boks hermetiske mais
  • 50 gram tomatpure
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ts cummin
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss worchestersauce
  • salt og pepper
Ingredienser

En næringsrik og deilig middag du lager på kort tid. Dette er super hverdagsmat og når jeg lager denne lager jeg alltid dobbel porsjon så derfor er mengde til 8 porsjoner. Du kan selv justere antall porsjoner i oppskriften og mengden tilpasser seg. Første middag blir cowboygryte og resten lager jeg enchilada som jeg fyller med denne herlige cowboygryta og gratinerer i ovnen. Cowboygryte kan serveres alene eller med poteter, ris eller sammen med en salat. Det er også godt å toppe med et speilegg ved servering. Her viser jeg hvordan jeg lager denne retten.

Cowboygryte

Steg 1

Finn frem en stor kjele og kutt opp baconet. Stek baconet på medium varme til det har blitt gyldent og begynner å bli sprøtt. Tilsett kjøttdeigen og stek til kjøttdeigen har fått farge. Da tilsetter jeg løk og hvitløk. Stek til løken har blitt blank og myk.

Cowboygryte 2
Cowboygryte 3

Steg 2

Tilsett tomatpure, worchestersauce og krydderne og stek i noen få minutter. Ved å steke tomatpure blir smaken bedre! Tilsett resten av ingrediensene i gryta og bland godt sammen. La retten småkoke i 15 minutter.

Cowboygryte 4

Steg 3

Juster smaken med salt, pepper og chili. Nå kan du nyte en herlig varmende og næringsrik cowboygryte. Lykke til.

Cowboygryte 5

MATTIPS FOR Å SPARE TID. Lag dobbel porsjon og spar halvparten av cowboygryten i en luftett beholder i kjøleskapet. Dette bruker jeg som fyll i noen nydelige enchiladas med gratinert ost. Oppskrift kommer.