Det er ikke uten grunn at denne sandwichen fra Cuba har blitt så populær.
Ingredienser
Cubanos
- 1 stk baguett (ca 25 cm)
- 6 skiver jarlsbergost
- 4 skiver sylteagurk
- 3 ss svinenakke
- cubano dressing
Dressing
- 1 stk eggeplomme
- 2 dl nøytral olje
- 1 ts dijonsennep
- litt sitronsaft
- salt og pepper
- Sennep
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts røkt paprika
- 0,5 ts sellerisalt
Cubansk svinenakke (link til egen oppskrift)
Dette er en av de mest kjente rettene fra Cuba og den er så populær at det arrangeres nasjonale mesterskap i hvem som klarer å lage den beste Cubano. Den skal lages med lyst brød, røkt skinke, langtidsstekt svin, sennepsdressing, sylteagurk og ost. Jeg har studert flere videoer og sjekket mange oppskrifter for å komme frem til denne deilige oppskriften vi fint kan lage med råvarer vi finner på vår lokalbutikk.
Steg 1
Lag baguetter eller kjøp noen gode baguetter og kutt av begge ender. Skjær dem opp i passende størrelse.
Steg 2
Del baguetten i to på langs og smør på rikelig med den gode dressingen.
Steg 3
Legg på ost på både topp og bunn. Denne smelter deilig når den grilles senere.
Steg 4
Nå skal du stable på "bunnen av baguetten" de gode råvarene. Start med røkt skinke, deretter sylteagurk og topp med den langtidsstekte svinet. Her har du oppskrift på cubansk svinenakke Svinenakke i Cubansk marinade - saftig, mørt og veldig godt! avslutt med litt mer dressing før du legger på lokket og presser sammen.
Steg 5
Bruk en paninigrill eller en stekepanne hvor du legger noe tungt på toppen (f.eks en annen kjele/gryte) La steke noen minutter på begge sider til brødet har blitt gyldent og osten har smeltet. Server sammen med en skål med litt ekstra dressing og en limeskive.
Steg 6
For å lage dressing lager du en rask majones selv eller kjøper en god majones som Hellmanns majones. Bland sammen like deler majones og sennep. Hell i krydderne og rør godt rundt.