Cubanos - Den kjente sandwichen fra Cuba!

Det er ikke uten grunn at denne sandwichen fra Cuba har blitt så populær.

Ingredienser

stor Cubano

Cubanos

  • 1 stk baguett (ca 25 cm)
  • 6 skiver jarlsbergost
  • 4 skiver sylteagurk
  • 3 ss svinenakke
  • cubano dressing

Dressing

  • 1 stk eggeplomme
  • 2 dl nøytral olje
  • 1 ts dijonsennep
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper
  • Sennep
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts røkt paprika
  • 0,5 ts sellerisalt

Cubansk svinenakke (link til egen oppskrift)

Ingredienser

Dette er en av de mest kjente rettene fra Cuba og den er så populær at det arrangeres nasjonale mesterskap i hvem som klarer å lage den beste Cubano. Den skal lages med lyst brød, røkt skinke, langtidsstekt svin, sennepsdressing, sylteagurk og ost. Jeg har studert flere videoer og sjekket mange oppskrifter for å komme frem til denne deilige oppskriften vi fint kan lage med råvarer vi finner på vår lokalbutikk.

Steg 1

Lag baguetter eller kjøp noen gode baguetter og kutt av begge ender. Skjær dem opp i passende størrelse.

Steg 2

Del baguetten i to på langs og smør på rikelig med den gode dressingen.

Dsc 0185
Dsc 0186 2

Steg 3

Legg på ost på både topp og bunn. Denne smelter deilig når den grilles senere.

Dsc 0187

Steg 4

Nå skal du stable på "bunnen av baguetten" de gode råvarene. Start med røkt skinke, deretter sylteagurk og topp med den langtidsstekte svinet. Her har du oppskrift på cubansk svinenakke Svinenakke i Cubansk marinade - saftig, mørt og veldig godt! avslutt med litt mer dressing før du legger på lokket og presser sammen.

Dsc 0188 2
Dsc 0190 4
Dsc 0192 3
Dsc 0195 2

Steg 5

Bruk en paninigrill eller en stekepanne hvor du legger noe tungt på toppen (f.eks en annen kjele/gryte) La steke noen minutter på begge sider til brødet har blitt gyldent og osten har smeltet. Server sammen med en skål med litt ekstra dressing og en limeskive.

Dsc 0207 3

Steg 6

For å lage dressing lager du en rask majones selv eller kjøper en god majones som Hellmanns majones. Bland sammen like deler majones og sennep. Hell i krydderne og rør godt rundt.

Dsc 0182 2
Dsc 0181 2
Dsc 0180 2
Dsc 0179 2