Det er ikke uten grunn at denne sandwichen fra Cuba har blitt så populær.
Ingredienser
Cubanos
- 1 stk baguett (ca 25 cm)
- 6 skiver jarlsbergost
- 4 skiver sylteagurk
- 3 ss svinenakke
- cubano dressing
Dressing
- 1 stk eggeplomme
- 2 dl nøytral olje
- 1 ts dijonsennep
- litt sitronsaft
- salt og pepper
- Sennep
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts røkt paprika
- 0,5 ts sellerisalt
Cubansk svinenakke (link til egen oppskrift)
Dette er en av de mest kjente rettene fra Cuba og den er så populær at det arrangeres nasjonale mesterskap i hvem som klarer å lage den beste Cubano. Den skal lages med lyst brød, røkt skinke, langtidsstekt svin, sennepsdressing, sylteagurk og ost. Jeg har studert flere videoer og sjekket mange oppskrifter for å komme frem til denne deilige oppskriften vi fint kan lage med råvarer vi finner på vår lokalbutikk.
Steg 1
Lag baguetter eller kjøp noen gode baguetter og kutt av begge ender. Skjær dem opp i passende størrelse.
Steg 2
Del baguetten i to på langs og smør på rikelig med den gode dressingen.
![Dsc 0185](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0185_190220_140951.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9c3c26002c984d6d7c0883156a48e875)
![Dsc 0186 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0186-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=307ff6f5b2ad2f6c94bb1d15449a0640)
Steg 3
Legg på ost på både topp og bunn. Denne smelter deilig når den grilles senere.
![Dsc 0187](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0187.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b9a443b4c145b4182ffe3b1eff159b3f)
Steg 4
Nå skal du stable på "bunnen av baguetten" de gode råvarene. Start med røkt skinke, deretter sylteagurk og topp med den langtidsstekte svinet. Her har du oppskrift på cubansk svinenakke Svinenakke i Cubansk marinade - saftig, mørt og veldig godt! avslutt med litt mer dressing før du legger på lokket og presser sammen.
![Dsc 0188 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0188-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=635d08a823f5367f523e76725b4fc949)
![Dsc 0190 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0190-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9d969a4f5ca8656cab461129196fd9e4)
![Dsc 0192 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0192-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d4eea5ba5a3640c9c04513348233adb1)
![Dsc 0195 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0195-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8cc99a8cd61783ea8064612e4b005a96)
Steg 5
Bruk en paninigrill eller en stekepanne hvor du legger noe tungt på toppen (f.eks en annen kjele/gryte) La steke noen minutter på begge sider til brødet har blitt gyldent og osten har smeltet. Server sammen med en skål med litt ekstra dressing og en limeskive.
![Dsc 0207 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0207-3_190220_141112.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b03c8381aff8d2640f648fffa35f4d8b)
Steg 6
For å lage dressing lager du en rask majones selv eller kjøper en god majones som Hellmanns majones. Bland sammen like deler majones og sennep. Hell i krydderne og rør godt rundt.
![Dsc 0182 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0182-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=66acecc6854b69909cceb831a021e3dc)
![Dsc 0181 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0181-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a5b2e91aabc8840e60fb2d65de1198f4)
![Dsc 0180 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0180-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7bf3a6569c9a83fe975c8b71d732e820)
![Dsc 0179 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0179-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dda3230f584cd38f26453469cbf58976)