Svinenakke i Cubansk marinade - saftig, mørt og veldig godt!

Dette deilige langtidsstekte svinekjøttet gir smak av salsarytmer, sol og smil.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg svinenakke
  • 2 ss oregano
  • 1 ss spisskummen
  • 2 ts salt
  • 2 ts nykvernet sort pepper
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 5 stk lime (kun saften)
  • 1,5 dl eplesidereddik
  • 1,5 dl vann
  • 1,5 dl brunt sukker
Ingredienser

Cuba sin mat er variert og de er mest kjente for sin Cubanos. En klassisk sandwich med røkt skinke, pulled pork, sylteagurker, ost og en sennepsdressing. Pulled pork er allsidig og passer i hamburgerbrød, til grillmiddagen eller i en tortilla. Her er det bare å være kreativ.

Steg 1

Kjøp en hel svinenakke og skjær inn på begge sider av kjøttet uten å skjære igjennom. Dette gjør at den steker jevnere og at marinaden kommer bedre inn i kjøttet. Strø på salt og rikelig med nykvernet pepper.

Dsc 0081 3

Steg 2

Hell over alt som skal være med i marinaden og legg svinenakken i en form du har lokk til. Gni kjøttet godt inn med marinaden så alle krydderne og hvitløken er jevnt fordelt.

Dsc 0082

Steg 3

Sett formen i en forvarmet ovn på 110 grader og la steke i 12 timer. Da er retten klar.

Dsc 0163 3

Steg 4

Riv opp og bland kjøttet godt! La kjøttet være i formen og varm opp rett før servering. Lykke til.

Dsc 0173 2