Currywurst saus - Krydret ketchup perfekt for pølser!
Denne sausen er ekstremt populær i Tyskland!
Ingredienser
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 3 dl ketchup
- 2,5 dl kyllingkraft
- 3 ss karri
- 2 ts worchestershiresaus
- 2 ts malt spisskummen
- 0,5 ts cayenne pepper
- 2 ts dijon sennep
- 1 ss eplesidereddik
- 1 ss honning
- 1 ss brunt sukker
- 1 ts salt
En av Tysklands mest populære streetfoodretter er Currywurst. Retten var opprinnelig fra Berlin, men har nå spredd seg rundt i hele Tyskland. Det spises millioner av porsjoner med Currywurst og sausen er nok en av grunnene. Sausen serveres oppe biter av kvalitetspølser gjerne servert sammen med pommesfrites eller grillet pølsebrød. Jeg har undersøkt en del for å finne den mest perfekte og autentiske oppskriften på Currywurst saus.
Steg 1
Start med å finhakke løken og stek sammen med olivenolje på medium + varme til løken har blitt myk. Tilsett finhakket hvitløk og stek et par minutter til. Når hvitløken også har blitt blank og myk er det klart for å tilsette de andre ingrediensene.
Steg 2
Bland alle de andre ingrediensene i kjelen og la småkoke i 15 minutter.
Steg 3
Kjør sausen glatt med en stavmikser eller blender og la kjøle seg ned.
Steg 4
Kan oppbevares på lufttett glass i kjøleskap i ca 1 måned hvis du ikke spiser den opp før det. Med denne i kjøleskapet blir hverdags pølsemiddagen en fest! Lykke til.