Mine to favoritt kryddersmør - Estragon og sitron / Persille og paprika

Med gode kryddersmør i fryseren er det kort vei til gode middager!

Ingredienser

store pakker

Estragonsmør

  • 500 gram meierismør
  • 1 plante estragon
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron (kun skallet)
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 ts hvit pepper

Persille og paprika

  • 500 gram meierismør
  • 1 håndfull finhakket persille
  • 3 ts røkt paprika
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts sellerisalt
  • 1 ts chiliflak
Ingredienser

En herlig grillet biff med med en god klump kryddersmør som smelter ned og sprer gode smaker eller en bakt potet som trekker til seg de gode smakene. Å lage sitt eget kryddersmør er veldig enkelt og oppbevarer de i fryseren. Da kan du lett skjære av det du trenger til middagen og resten holder seg godt i fryseren. Estragon er urten som gir den gode smaken til Bearnaise saus og passer ypperlig i kryddersmør. Sjekk ut disse to gode oppskriftene.

Steg 1

Regel nummer 1. Bruk godt smør. Her er det ikke lov med margarin eller lettprodukter. Bruk ekte smør av god kvalitet. Jeg lar smøret ligge ute på benken noen timer før jeg skal lage kryddersmør det gjør jobben veldig mye lettere.

Dsc 0541 2

Steg 2

Bland sammen alle ingrediensene og rør godt rundt med en gaffel til krydderne og urtene er jevnt fordelt i hele smøret. Smak til og juster mengde salt, chili, pepper osv til du får et perfekt kryddersmør for deg. Disse oppskriftene er et veldig godt utgangspunkt, men juster gjerne mengden for å sette ditt eget preg på smaken.

Dsc 0551 2
Dsc 0542
Dsc 0544

Steg 3

Legg et bakepapir på benken og fordel det myke smøret på midten. Rull sammen og form papiret til en sylinder. Knyt sammen endene av papiret med litt mathyssing og legg i kjøleskapet. Du kan forme det lettere når smøret har blitt kaldt.

Dsc 0546 3
Dsc 0549 4

Steg 4

Oppbevar i kjøleskap eller fryser. Kryddersmør er veldig godt og gir veldig god smak! Lykke til.

Dsc 0565 2