![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=664aeee01660bdf4a9d7a152f8d94e7f 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=fab15e77053cecfd35ad6ec878df7e4e 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=175ab377ee6546323dcf23f3d56b1415 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=d70e74130d14bbb92d2b98934ec5f53e 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=4cf2f0e0a5215fce6dd64b24cb7a7b55 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=913eaf28948d973ccc2df16ee6211bb5 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=27c815a6b004b8d2d559c8556971c1ae 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=e1e2af19c7165da3daa83c2e7e6afb49 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=0527b7b709d5b6de13dfb7d88e5d6a43 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=d38e1185722579ca491bf5e1904ad5a6 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=835305845c0ecb89442766c9e1b68841 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=3c02d5139434d9ff514b2120ea18da36 1800w)
Mine to favoritt kryddersmør - Estragon og sitron / Persille og paprika
Med gode kryddersmør i fryseren er det kort vei til gode middager!
Ingredienser
Estragonsmør
- 500 gram meierismør
- 1 plante estragon
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk sitron (kun skallet)
- 1 ts maldonsalt
- 1 ts hvit pepper
Persille og paprika
- 500 gram meierismør
- 1 håndfull finhakket persille
- 3 ts røkt paprika
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts maldonsalt
- 1 ts sort pepper
- 1 ts sellerisalt
- 1 ts chiliflak
En herlig grillet biff med med en god klump kryddersmør som smelter ned og sprer gode smaker eller en bakt potet som trekker til seg de gode smakene. Å lage sitt eget kryddersmør er veldig enkelt og oppbevarer de i fryseren. Da kan du lett skjære av det du trenger til middagen og resten holder seg godt i fryseren. Estragon er urten som gir den gode smaken til Bearnaise saus og passer ypperlig i kryddersmør. Sjekk ut disse to gode oppskriftene.
Steg 1
Regel nummer 1. Bruk godt smør. Her er det ikke lov med margarin eller lettprodukter. Bruk ekte smør av god kvalitet. Jeg lar smøret ligge ute på benken noen timer før jeg skal lage kryddersmør det gjør jobben veldig mye lettere.
![Dsc 0541 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0541-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f32dd22359a7690902bed7c8bf7ec9bf)
Steg 2
Bland sammen alle ingrediensene og rør godt rundt med en gaffel til krydderne og urtene er jevnt fordelt i hele smøret. Smak til og juster mengde salt, chili, pepper osv til du får et perfekt kryddersmør for deg. Disse oppskriftene er et veldig godt utgangspunkt, men juster gjerne mengden for å sette ditt eget preg på smaken.
![Dsc 0551 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0551-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5253a8714a5adb702c11787c44cf8e0c)
![Dsc 0542](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0542.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=25ddfdbdf6a87e6cfd40d7a15197273c)
![Dsc 0544](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0544.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6a5ba2e68ef854d408d82de0ebbf1a57)
Steg 3
Legg et bakepapir på benken og fordel det myke smøret på midten. Rull sammen og form papiret til en sylinder. Knyt sammen endene av papiret med litt mathyssing og legg i kjøleskapet. Du kan forme det lettere når smøret har blitt kaldt.
![Dsc 0546 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1c250dff049f3500f2c0ddb633ef88b1)
![Dsc 0549 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0549-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=101d21cca7dcada09f02eb2dbff0f438)
Steg 4
Oppbevar i kjøleskap eller fryser. Kryddersmør er veldig godt og gir veldig god smak! Lykke til.
![Dsc 0565 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0565-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4cd5dcf3b2aac62c0deabf1f590d52bd)