Minestronesuppe - Italiensk tradisjonsmat som varmer i kulda.

En Italiensk suppe full av næring og smak!

Ingredienser

porsjoner

Minestronesuppe

  • 250 gram bacon i terninger
  • 250 gram chorizo
  • 2 stk løk
  • 4 stk gulrot
  • 2 ss tomatpure
  • 4 stk stangselleri
  • 2 stk rød chili
  • 6 fedd hvtløk
  • 2 liter kyllingkraft
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 80 gram parmesan
  • 3 ts sukker
  • salt og pepper
  • finhakket basilikum
  • finhakket persille

Tilbehør til suppa

  • Pasta etter ønske
Ingredienser

Denne suppen lages på veldig mange forskjellige måter. Det som er likt ved dem alle er at den inneholder mye grønnsaker, kraft, tomater og pasta. Noen serverer den som vegetar og andre med kjøtt. Det som er sikkert er at at denne suppen er veldig god. Min variant er med bacon, chorizo parmesan, masse grønnsaker, pasta og god kraft. Server gjerne sammen med noe godt brød.

Steg 1

Start med å finne frem en stor kjele og tilsett litt olivenolje. Start med å steke bacon og chorizo til det begynner å få en fin farge og bli sprøtt.

Dsc 0532 2

Steg 2

Når kjøttet steker kan du begynne å kutte opp grønnsakene. Når blandingen har blitt sprø og god er løfter du dette opp av kjelen og legger i en bolle

Dsc 0545 2 2

Steg 3

La fettet fra bli igjen i pannen. Tilsett de kuttende grønnsakene i bacon og chorizofettet og rør godt rundt. Stek til løken begynner å bli blank og myk.

Dsc 0538 3

Steg 4

Tilsett sukker, tomatpure, hvitløk og chilli og stek i noen minutter til. La dette surre i 5 minutter. Dette gjør at hvitløken blir passe stekt og tomatpureen mister den litt skarpe smaken.

Dsc 0546 4

Steg 5

Hell i kyllingkraften, de hermetiske tomatene og kjøttet du stekte. Finn frem parmesanosten og riv opp med den fine siden av rivjernet. Skorpen som blir igjen. Legger du i suppen. Dette gir en deilig smak til kraften.

Dsc 0550 3

Steg 6

La minestronesuppen stå å småkoke i 1 time. Jeg koker pastaen ved siden av og tilsetter i tallerkenen. Så helder jeg over den varme suppen og strør over litt finrevet parmesan. Ta gjerne noen dråper olivenolje over suppen og litt ferske urter. Resten av suppen fryser jeg ned og har en rask god middag en annen dag også. Lykke til.

Dsc 0581 3
Dsc 0559 3