![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=03f965b59b9d9475915fe1a9a84c086a 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=525980efcbf25e941ba7b39dbd288717 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=247ec3790d678b64667a37e2f9207638 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=eff59fc4d11f960fb0d294396674e132 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=b1f1c0e6406de1dca50f7204cb409143 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=b8c8c833ef4a40a75a0d323630f82ebb 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=71ee24f416d319b4dc0641ef06a76cb7 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=e5f3ef735a761dc1c7122fe891ccf19b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=dfc39209070be3f3e062778ec21d6ada 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=80ae4432d85d9881dcb15d8eac74a6f7 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=71af6f6489e8056e8d3adc05d2075b3f 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0574-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=06e235d65df7b32a919be5abf4f0af57 1800w)
Minestronesuppe - Italiensk tradisjonsmat som varmer i kulda.
En Italiensk suppe full av næring og smak!
Ingredienser
Minestronesuppe
- 250 gram bacon i terninger
- 250 gram chorizo
- 2 stk løk
- 4 stk gulrot
- 2 ss tomatpure
- 4 stk stangselleri
- 2 stk rød chili
- 6 fedd hvtløk
- 2 liter kyllingkraft
- 2 bokser hermetiske tomater
- 80 gram parmesan
- 3 ts sukker
- salt og pepper
- finhakket basilikum
- finhakket persille
Tilbehør til suppa
- Pasta etter ønske
Denne suppen lages på veldig mange forskjellige måter. Det som er likt ved dem alle er at den inneholder mye grønnsaker, kraft, tomater og pasta. Noen serverer den som vegetar og andre med kjøtt. Det som er sikkert er at at denne suppen er veldig god. Min variant er med bacon, chorizo parmesan, masse grønnsaker, pasta og god kraft. Server gjerne sammen med noe godt brød.
Steg 1
Start med å finne frem en stor kjele og tilsett litt olivenolje. Start med å steke bacon og chorizo til det begynner å få en fin farge og bli sprøtt.
![Dsc 0532 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0532-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1bb8d2360fdb4a787d31bfb74946a823)
Steg 2
Når kjøttet steker kan du begynne å kutte opp grønnsakene. Når blandingen har blitt sprø og god er løfter du dette opp av kjelen og legger i en bolle
![Dsc 0545 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0545-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9b62211f70b463053acdedf351c33e50)
Steg 3
La fettet fra bli igjen i pannen. Tilsett de kuttende grønnsakene i bacon og chorizofettet og rør godt rundt. Stek til løken begynner å bli blank og myk.
![Dsc 0538 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0538-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=24f9bdf1b22917a3abc8fe2ee4c65ca7)
Steg 4
Tilsett sukker, tomatpure, hvitløk og chilli og stek i noen minutter til. La dette surre i 5 minutter. Dette gjør at hvitløken blir passe stekt og tomatpureen mister den litt skarpe smaken.
![Dsc 0546 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0546-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=49dbdecc0f0d928cd7a70d7eda35ee08)
Steg 5
Hell i kyllingkraften, de hermetiske tomatene og kjøttet du stekte. Finn frem parmesanosten og riv opp med den fine siden av rivjernet. Skorpen som blir igjen. Legger du i suppen. Dette gir en deilig smak til kraften.
![Dsc 0550 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0550-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f615e6ca73d8eedd9c929758ea3090fe)
Steg 6
La minestronesuppen stå å småkoke i 1 time. Jeg koker pastaen ved siden av og tilsetter i tallerkenen. Så helder jeg over den varme suppen og strør over litt finrevet parmesan. Ta gjerne noen dråper olivenolje over suppen og litt ferske urter. Resten av suppen fryser jeg ned og har en rask god middag en annen dag også. Lykke til.
![Dsc 0581 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0581-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3b70ab89a64700247997eba1d173f488)
![Dsc 0559 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3_191125_131526.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8f2bb1bbeac481947f9d2778a586b58d)