![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=b8f86184545ff831acb81cf44e92138f 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=3b1b573cf6a6903da163738bfc0afe6c 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=93de54285069bd8cfdb48ef6072e3452 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=1d435a1cd4deb98435566c5145e75ed4 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=84b71ef1e38df32d3987e34e79c35a8a 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=29cb6c37cdfbb2540140831474701012 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=4cac0c5cfc448523d7a5f5d831775ad7 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=7ac5f407b47cd69796b645c930a8199a 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=b8cc8f00c97d18d7e681276c75da2fef 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=c935ee10ea3dce2d46d2db7bf303a2ff 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=459b9da0d1050847a31bf1d02bf6c006 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=f6eb0f948b2fa5696955055492fea9e5 1800w)
Ostekake med sitron - enkelt å lage og smaker fantastisk! (GLUTENFRI)
Denne ostekaken er veldig enkel å lage og du trenger ikke bruke stekovnen.
Ingredienser
Kakebunn
- 300 gram Digestive havrekjeks (glutenfri)
- 150 gram smeltet smør
- 5 ss kokosmasse
- 3 ts vaniljesukker
Fyll
- 3,3 dl kremfløte
- 1 boks sæterrømme
- 200 gram kremost mandarin og ananas
- 4 ts vaniljesukker
- 1 stk sitron (saften)
- 2 dl kokende vann
- 1 pakke sitrongelé
Topping
- litt finrevet sitronskall
Denne kaken synes jeg er utrolig god! Den er frisk og med en god syrlighet fra sitronen. Den er lett å lage og kan brukes til både bursdagsfeiring, dessert og kakelotteri. Jeg tror Ostekake er noe nesten alle liker. Bunnen stekes i 10 minutter og så trenger den kun 2-3 timer i kjøleskapet før den er ferdig.
Steg 1
Start med å lage bunnen. Dette gjør du enkelt med å knuse havrekjeksen sammen kokos, vaniljesukker. Bland dette godt sammen med Det smeltede smøret. Gni sammen til en jevn masse og trykk ut jevnt i en kakeform. Jeg bruker matpapir under bunnen. Stek i 10 minutter på 180 grader varmluft. La kjøle seg ned før du tilsetter kakefyllet.
![Dsc 0482](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0482_190123_210109.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4348a4dfc94ae680797f5b6f51b8986f)
![Dsc 0487 2 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0487-2-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2813de46f001f69a5443afd83c66b9b8)
![Dsc 0489](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0489.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8754e4fba3c6ff7bc58479fb97500630)
![Dsc 0491 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0491-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d7db2f1a27a1636e7b0ac01aa084084a)
Steg 2
Når du skal lage i stand fyllet starter du med å koke opp 2 dl vann og bland inn sitrongele som beskrevet på pakken. Tilsett sitronsaften sammen med geleen. Hell kremost, rømme og kremfløte, vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Rør rundt til det er blitt en helt jevn masse. Når sitrongelé`n har blitt litt kaldere heller du dette i røren og blander litt til. Pisk sammen til den tykner, men ikke så tykk som en krem. Når bunnen er kald er det bare å helle denne over bunnen og sette i kjøleskapet. Her skal den stå i minimum 3 timer.
![Dsc 0501 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e27409a2012d864c0ec4b00b3fbfff85)
![Dsc 0494 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0494-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7abd1e216de3020de2efcf8117f4c9c5)
Steg 3
Før servering strør jeg over revet sitronskall og skjærer opp i pene biter. Denne syrlige ostekaken blir fort en ny favoritt på kakebordet. Lykke til.
![Dsc 0569 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0569-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=26715761fbf6a835136ebc56cdd60ca9)