Sponset av Siemens Studioline

Ostekake med sitron - enkelt å lage og smaker fantastisk! (GLUTENFRI)

Denne ostekaken er veldig enkel å lage og du trenger ikke bruke stekovnen.

Ingredienser

ostekake (26 cm diameter)

Kakebunn

  • 300 gram Digestive havrekjeks (glutenfri)
  • 150 gram smeltet smør
  • 5 ss kokosmasse
  • 3 ts vaniljesukker

Fyll

  • 3,3 dl kremfløte
  • 1 boks sæterrømme
  • 200 gram kremost mandarin og ananas
  • 4 ts vaniljesukker
  • 1 stk sitron (saften)
  • 2 dl kokende vann
  • 1 pakke sitrongelé

Topping

  • litt finrevet sitronskall
Ingredienser

Denne kaken synes jeg er utrolig god! Den er frisk og med en god syrlighet fra sitronen. Den er lett å lage og kan brukes til både bursdagsfeiring, dessert og kakelotteri. Jeg tror Ostekake er noe nesten alle liker. Bunnen stekes i 10 minutter og så trenger den kun 2-3 timer i kjøleskapet før den er ferdig.

Steg 1

Start med å lage bunnen. Dette gjør du enkelt med å knuse havrekjeksen sammen kokos, vaniljesukker. Bland dette godt sammen med Det smeltede smøret. Gni sammen til en jevn masse og trykk ut jevnt i en kakeform. Jeg bruker matpapir under bunnen. Stek i 10 minutter på 180 grader varmluft. La kjøle seg ned før du tilsetter kakefyllet.

Dsc 0482
Dsc 0487 2 3
Dsc 0489
Dsc 0491 2 2

Steg 2

Når du skal lage i stand fyllet starter du med å koke opp 2 dl vann og bland inn sitrongele som beskrevet på pakken. Tilsett sitronsaften sammen med geleen. Hell kremost, rømme og kremfløte, vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Rør rundt til det er blitt en helt jevn masse. Når sitrongelé`n har blitt litt kaldere heller du dette i røren og blander litt til. Pisk sammen til den tykner, men ikke så tykk som en krem. Når bunnen er kald er det bare å helle denne over bunnen og sette i kjøleskapet. Her skal den stå i minimum 3 timer.

Dsc 0501 2
Dsc 0494 2

Steg 3

Før servering strør jeg over revet sitronskall og skjærer opp i pene biter. Denne syrlige ostekaken blir fort en ny favoritt på kakebordet. Lykke til.

Dsc 0569 3