Ostekake med sitron - enkelt å lage og smaker fantastisk! (GLUTENFRI)
Denne ostekaken er veldig enkel å lage og du trenger ikke bruke stekovnen.
Ingredienser
Kakebunn
- 300 gram Digestive havrekjeks (glutenfri)
- 150 gram smeltet smør
- 5 ss kokosmasse
- 3 ts vaniljesukker
Fyll
- 3,3 dl kremfløte
- 1 boks sæterrømme
- 200 gram kremost mandarin og ananas
- 4 ts vaniljesukker
- 1 stk sitron (saften)
- 2 dl kokende vann
- 1 pakke sitrongelé
Topping
- litt finrevet sitronskall
Denne kaken synes jeg er utrolig god! Den er frisk og med en god syrlighet fra sitronen. Den er lett å lage og kan brukes til både bursdagsfeiring, dessert og kakelotteri. Jeg tror Ostekake er noe nesten alle liker. Bunnen stekes i 10 minutter og så trenger den kun 2-3 timer i kjøleskapet før den er ferdig.
Steg 1
Start med å lage bunnen. Dette gjør du enkelt med å knuse havrekjeksen sammen kokos, vaniljesukker. Bland dette godt sammen med Det smeltede smøret. Gni sammen til en jevn masse og trykk ut jevnt i en kakeform. Jeg bruker matpapir under bunnen. Stek i 10 minutter på 180 grader varmluft. La kjøle seg ned før du tilsetter kakefyllet.
Steg 2
Når du skal lage i stand fyllet starter du med å koke opp 2 dl vann og bland inn sitrongele som beskrevet på pakken. Tilsett sitronsaften sammen med geleen. Hell kremost, rømme og kremfløte, vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Rør rundt til det er blitt en helt jevn masse. Når sitrongelé`n har blitt litt kaldere heller du dette i røren og blander litt til. Pisk sammen til den tykner, men ikke så tykk som en krem. Når bunnen er kald er det bare å helle denne over bunnen og sette i kjøleskapet. Her skal den stå i minimum 3 timer.
Steg 3
Før servering strør jeg over revet sitronskall og skjærer opp i pene biter. Denne syrlige ostekaken blir fort en ny favoritt på kakebordet. Lykke til.