![](https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=7f76543ba82338ee85c9d69aed666627 700w, https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=133f216fd2ad71ffecae39f45176dcee 800w, https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=aea85f6331b1dfbc5cb675fccca91523 900w, https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=2dfdbb340c7c898a556b9eb1c4b25da3 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=bf2d0ef2fdac898ab3e147fd3d1312b4 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=36f2711f4ddd3324e121050d486900ae 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=4c378997c66130187468f59025ad3d4f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=b0552edc406fd2126cb1080e356b3a5e 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=60e97f429ad21e4bf3c44f9b50bbf680 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=d2b4c42f1b5bc2099f3877a3a42fef96 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=888897dd4fc94fd7d7326edc82b5a87b 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=ff6f1851523fa07fcd02489636d1c03a 1800w)
Dirty Mais - Grillede maiskolber toppet med masse gode smaker!
Sinnsykt gode maiskolber rett fra grillen!
Ingredienser
- 4 stk maiskolber
- 75 gram parmesan
- 4 ss majones
- 4 ts chilisaus (juster styrken selv)
- 1 ss nøytral olje (smøring)
- 2 ss finhakket persille
- 1 ts salt
Mais er utrolig godt! Her kommer en versjon du kanskje ikke har smakt før, men som smaker SÅ godt. Denne oppskriften er litt inspirert av mexicansk streetfood, men har gjort noen endringer på smaken. Her toppes det med deilig ost, urter og chilisaus. De er veldig enkle å lage og du kan bruke enten ferske eller ferdigkokte. Jeg brukte ferdigkokte denne gangen da det ikke alltid er så lett å finne fersk mais.
![Dirty maiskolber](https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2212d98471fb99bff029433b66a1a8c6)
Steg 1
Hvis du har rå maiskolber så ta av de ytterst lagene med blader og la trekke/småkoke i saltet vann i 10 minutter. Har du sorten som er ferdig kokt trenger du ikke tenke på dette. Når maisen er blitt avkjølt smører du de inn med litt nøytral olje og strør over litt salt. Jeg bruker grillen, men oppskriften kan også gjøres i en stekepanne.
Steg 2
Hell majones i en bolle og bland i chilisaus/hotsauce til du får en passende styrke for deg. Finkutt litt bladpersille og riv opp parmesanost med det fineste jernet du har. Det skal være så små biter av parmesan som mulig. Jeg bruker zestjern (samme som jeg river sitrusskall med)
![Dirty maiskolber 2](https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b213555173c436482fb99d8dd9efe780)
Steg 3
Grill eller stek maiskolbene i 10-15 minutter og snu ofte. De skal få litt fine grillmerker, men ikke være brent. Sett noe i enden som en gaffel, maisholder eller liknende.
![Dirty maiskolber 3](https://gladkokken.imgix.net/Dirty-maiskolber-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8cea29bc4ae943a95c4d3b83c417a733)
Steg 4
Pensle nå rikelig med chilimajonesen på hver av maiskolbene. Dette smaker godt og fungerer som klister for toppingen. Hell over godt med parmesan og avslutt med litt finhakket persille og gjerne noen små tynne striper med chilisaus. Dette blir garantert populært på neste grillfest! Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne retten.