Dirty Mais - Grillede maiskolber toppet med masse gode smaker!

Sinnsykt gode maiskolber rett fra grillen!

Ingredienser

stk maiskolber
  • 4 stk maiskolber
  • 75 gram parmesan
  • 4 ss majones
  • 4 ts chilisaus (juster styrken selv)
  • 1 ss nøytral olje (smøring)
  • 2 ss finhakket persille
  • 1 ts salt
Ingredienser

Mais er utrolig godt! Her kommer en versjon du kanskje ikke har smakt før, men som smaker SÅ godt. Denne oppskriften er litt inspirert av mexicansk streetfood, men har gjort noen endringer på smaken. Her toppes det med deilig ost, urter og chilisaus. De er veldig enkle å lage og du kan bruke enten ferske eller ferdigkokte. Jeg brukte ferdigkokte denne gangen da det ikke alltid er så lett å finne fersk mais.

Dirty maiskolber

Steg 1

Hvis du har rå maiskolber så ta av de ytterst lagene med blader og la trekke/småkoke i saltet vann i 10 minutter. Har du sorten som er ferdig kokt trenger du ikke tenke på dette. Når maisen er blitt avkjølt smører du de inn med litt nøytral olje og strør over litt salt. Jeg bruker grillen, men oppskriften kan også gjøres i en stekepanne.

Steg 2

Hell majones i en bolle og bland i chilisaus/hotsauce til du får en passende styrke for deg. Finkutt litt bladpersille og riv opp parmesanost med det fineste jernet du har. Det skal være så små biter av parmesan som mulig. Jeg bruker zestjern (samme som jeg river sitrusskall med)

Dirty maiskolber 2

Steg 3

Grill eller stek maiskolbene i 10-15 minutter og snu ofte. De skal få litt fine grillmerker, men ikke være brent. Sett noe i enden som en gaffel, maisholder eller liknende.

Dirty maiskolber 3

Steg 4

Pensle nå rikelig med chilimajonesen på hver av maiskolbene. Dette smaker godt og fungerer som klister for toppingen. Hell over godt med parmesan og avslutt med litt finhakket persille og gjerne noen små tynne striper med chilisaus. Dette blir garantert populært på neste grillfest! Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne retten.