![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=e231752268621bbdffd1cfc71eafa87a 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=217bcb9b5cd1cbebeff301ae1624cb39 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=a23b684821d388e0c7c085caf86c146f 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=b473fbb2e005b82d9f9fe7db64f4d7a7 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=df8216f21b060a79f93a59419c6f8d65 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=611412f3acc2b8c6c6473afb1e047a0b 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=9647b2bb3bec79d516037e8ba941f0ae 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=09e81d5fe91725b77f3463d575b47707 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=3d704b49f585f6646b04eb0e81a91691 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=a67be66ed38d4b40d3806af20b3d1a15 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=f7f8c920f7e50a218696d1e32a9851aa 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=524c99128069b464ca28c88563d70c47 1800w)
Dönerkebab av lam - Tynne skiver av sprøtt og saftig krydret lammekjøtt
Metoden for å kunne lage dette hjemme.
Ingredienser
Dönerkebab av lam
- 1,6 kg lammekjøttdeig
- 300 gram Gresk yoghurt
- 4 ss kebabkrydder
Kebabkrydder
- 4 ss salt
- 2 ss cummin
- 2 ss garam masala
- 2 ss paprika
- 1 ss hvitløkpulver
- 1 ss løkpulver
- 1 ss cayennepepper
- 1 ss sennepspulver
- 1 ss malt koriander
Dette er en av Europas mest populære streetfoodretter, men hvordan skal du lage dette hjemme? Jeg har prøvd flere varianter og typer for å etterlikne de syltynne skivene av grillet farsekjøtt som du får ute. De har stekeskorpe på den ene siden og saftig på den andre. Dönerkebab er kjent for å stå på horisontale store grillspyd og det er vanskelig å få til hjemme. Etter mye søking på nettet og testing hjemme har jeg nå funnet den perfekte metode. Smaken, følelses og konsistens er akkurat som du får på et ekte Dönerkebab sted. I tillegg kan du med trygghet vite hva kebabkjøttet inneholder.
Steg 1
For å lage dette produktet trenger du kjøttdeig av lam. Dette har en høy fettprosent og gir den riktige smaken og konsistensen. Det er viktig at kjøttet er kaldt når det skal blandes sammen. Legg i kjøttet i bakebollen til kjøkkenmaskinen din.
![DSC 1282](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1282.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=657c52c8ea925894a5375f76a0f5c7ba)
Steg 2
Bland sammen gresk yoghurt med hjemmelaget kebabkrydder.
![DSC 1286](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1286.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=92be3a10b4aa6f636c04ebbcda7971cf)
![DSC 1287](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1287.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8180430d7b93360592c87adcfff4e4d7)
Steg 3
Bland den krydrede yoghurtblandingen sammen med kjøttet å kjør til en jevn farse.
![DSC 1288](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1288.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=56feaef48572ac9d1f60056a1fc7c862)
![DSC 1293](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1293.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ca7f6f952db57a26c30e4fd72da0ec44)
Steg 4
Press farsen i en smørt ildfast form og dekk til med aluminiumsfolie. Ta noen få hull i folien og sett i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft. La steke i 1 time.
![DSC 1296](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1296.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e5eb43fb4576adff12d9f52bd685c860)
![DSC 1298](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1298.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3fbe9b445415fc271721fdfaf02a0116)
Steg 5
Ta av folien og del kjøttet opp i 4 like deler. VIKTIG: Spar på fettet som har blitt i panna. Dette har utrolig mye smak og når vi skal steke kjøttet så bruker vi dette.
![DSC 1303](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1303.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f5db229faa1ce4231d8009447d0d4fc7)
![DSC 1307](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1307.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6dafb647fde18111f86d6a9b03ac1868)
Steg 6
Når kjøttet har kjølt seg litt ned pakker du det i folie og legger i kjøleskapet. Når kjøttet er kaldt er det lett å skjære det opp i tynne strimler. Det du ikke skal bruke nå kan du fryse ned til du får lyst på kebab neste gang.
![DSC 1309](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1309.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2b1c6d38f67fd77a916687c62ae12eee)
Steg 7
Skjær det kalde kjøttet i så tynne strimler du klarer og brekk opp i litt mindre biter. For å gjøre kjøttet ferdig til servering kan du enten bruke en panne eller grillplate. Varm opp pannen til høy varme. Legg i litt av fettet som ble igjen i formen når du stekte kjøttet og stek kjøttet til de blir crispy, sprøtt og saftig. Nå er kjøttet klart og kan brukes til kebab eller fylles i pitabrød eller sandwicher. Dette farsekjøttet er sånn Dönerkebab skal smake. Kjøtt, krydder og yoghurt og ikke noe annet tull. Lykke til.
![DSC 1312](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1312.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5c2e01c9e551f676fb836fc2483de5c7)
![DSC 1314](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1314_200506_132537.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=59b72733269fa5b81627dd79699d12a9)
![DSC 1320](https://gladkokken.imgix.net/DSC_1320.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=77fb6d77533e62b4951e1210d8bea0ab)