Dönerkebab av lam - Tynne skiver av sprøtt og saftig krydret lammekjøtt

Metoden for å kunne lage dette hjemme.

Ingredienser

kg Dönerkebab av Lam

Dönerkebab av lam

  • 1,6 kg lammekjøttdeig
  • 300 gram Gresk yoghurt
  • 4 ss kebabkrydder

Kebabkrydder

  • 4 ss salt
  • 2 ss cummin
  • 2 ss garam masala
  • 2 ss paprika
  • 1 ss hvitløkpulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss cayennepepper
  • 1 ss sennepspulver
  • 1 ss malt koriander
Ingredienser

Dette er en av Europas mest populære streetfoodretter, men hvordan skal du lage dette hjemme? Jeg har prøvd flere varianter og typer for å etterlikne de syltynne skivene av grillet farsekjøtt som du får ute. De har stekeskorpe på den ene siden og saftig på den andre. Dönerkebab er kjent for å stå på horisontale store grillspyd og det er vanskelig å få til hjemme. Etter mye søking på nettet og testing hjemme har jeg nå funnet den perfekte metode. Smaken, følelses og konsistens er akkurat som du får på et ekte Dönerkebab sted. I tillegg kan du med trygghet vite hva kebabkjøttet inneholder.

Steg 1

For å lage dette produktet trenger du kjøttdeig av lam. Dette har en høy fettprosent og gir den riktige smaken og konsistensen. Det er viktig at kjøttet er kaldt når det skal blandes sammen. Legg i kjøttet i bakebollen til kjøkkenmaskinen din.

DSC 1282

Steg 2

Bland sammen gresk yoghurt med hjemmelaget kebabkrydder.

DSC 1286
DSC 1287

Steg 3

Bland den krydrede yoghurtblandingen sammen med kjøttet å kjør til en jevn farse.

DSC 1288
DSC 1293

Steg 4

Press farsen i en smørt ildfast form og dekk til med aluminiumsfolie. Ta noen få hull i folien og sett i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft. La steke i 1 time.

DSC 1296
DSC 1298

Steg 5

Ta av folien og del kjøttet opp i 4 like deler. VIKTIG: Spar på fettet som har blitt i panna. Dette har utrolig mye smak og når vi skal steke kjøttet så bruker vi dette.

DSC 1303
DSC 1307

Steg 6

Når kjøttet har kjølt seg litt ned pakker du det i folie og legger i kjøleskapet. Når kjøttet er kaldt er det lett å skjære det opp i tynne strimler. Det du ikke skal bruke nå kan du fryse ned til du får lyst på kebab neste gang.

DSC 1309

Steg 7

Skjær det kalde kjøttet i så tynne strimler du klarer og brekk opp i litt mindre biter. For å gjøre kjøttet ferdig til servering kan du enten bruke en panne eller grillplate. Varm opp pannen til høy varme. Legg i litt av fettet som ble igjen i formen når du stekte kjøttet og stek kjøttet til de blir crispy, sprøtt og saftig. Nå er kjøttet klart og kan brukes til kebab eller fylles i pitabrød eller sandwicher. Dette farsekjøttet er sånn Dönerkebab skal smake. Kjøtt, krydder og yoghurt og ikke noe annet tull. Lykke til.

DSC 1312
DSC 1314
DSC 1320