Ekte Italiensk Carbonara - En pastanytelse!

Den opprinnelige Carbonara oppskriften!

Ingredienser

porsjoner
  • 200 gram spagetti av god kvalitet
  • 150 gram Guiancale
  • 6 stk eggeplommer
  • 1 dl kokevann fra pasta
  • 100 gram pecorino ost
  • nykvernet pepper
  • salt til kokevannet
Ingredienser

Jeg elsker en Carbonara og ofte lager jeg den i litt "juksevariant" med bacon og en skvett fløte, men dette er sånn en carbonara skal lages og er basert på Italienske råvarer og få gode ingredienser. Jeg synes denne er mye bedre, men den krever også litt mer forståelse av temperatur. Blir det for varmt når du tilsetter eggene får du en eggerøre og det ønsker du ikke. Du skal få en deilig kremet saus som blir laget av osten, eggeplommer og kokevannet fra pastaen. Her skal jeg vise deg hvordan. Du kan også se video lenger ned i oppskriften

Carbonara

Steg 1

Her bruker Guiancale som er speket grisekjake. Denne har en utrolig god smak og rikelig med fett på seg. Skjær denne i terninger og legg i en kald panne. La kjøttet varme seg opp på medium varme så alt fettet rekker og smelte og du får gode sprø biter av kjøtt og det gode fettet i pannen. Dette tar litt tid så vær tålmodig.

Carbonara 2
Carbonara 3
Carbonara 5

Steg 2

Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett rikelig med salt. Når jeg lager denne retten kjøper jeg spagetti av god kvalitet. Når du betaler litt mer for spagettien så får du bedre konsistens og en overflate som er mer ru. Dette gjør også at sausen fester seg bedre til pastaen. Kok pastaen til den er litt underkokt "al dente".

Carbonara 6

Steg 3

Skill eggeplommene fra hviten og legg plommene i en bolle. Riv opp pecorino ost og tilsett sammen med eggene. Jeg tilsetter en skvett med vann og rører dette godt sammen.

Carbonara 4

Steg 4

Når pastaen nærmer seg klar og er litt underkokt tilsetter jeg pastaen i pannen med den stekte Guiancalen. Bland godt sammen og tilsett kokevann fra pastaen så det litt fuktighet rundt pastaen. SKRU AV VARMEN. Rør jevnlig og juster med mer pastavann når det fordamper. Snart skal du tilsette eggeplommene med osten og da er det viktig at pastaen ikke er for varm for da blir det eggerøre. Når pastaen har kjølt seg litt ned så tilsetter du eggene og blander godt sammen. Rør godt og juster tykkelsen på sausen med kokevannet fra pastaen.

Carbonara 7

Steg 5

Legg over på en tallerken og kvern over rikelig med pepper. Strø over litt ekstra pecorino ost og server retten med en gang! Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne retten.

Carbonara 8