![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=e985ba00ffc363773d43d19149617a0a 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=cc71b8bb055b420a63fcf663101cd9d3 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=28d91d2cd3eb0190f7768f78064fa02e 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=f2a0d5a5995a9160c85df249f2a3c046 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=dc67a296904f34928a9da08aceeddcd2 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=ba72e72c200f3ad90f8b4079e0a70238 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=6ffb9cef6dfe9dd18bc3f46f8f13a421 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=83d6a2921e92f794284278cdb00e60c8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=0496bd092e77445e7143944cb1b5fdc4 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=979f284f049b871ac5a2ee342a6ee2a2 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=6c6c466a1d6114257ddece5d680fb8a7 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=1bac56739e8d59991e5c4a95d86312bd 1800w)
Elgkarbonader - Med denne oppskriften blir de saftige og gode!
Når Svigerfar kommer med kvernet elgkjøtt blir det Elgkarbonader.
Ingredienser
- 2 kg kvernet elgkjøtt
- 600 gram medisterfarse
- 1 ss salt
- 4 ss potetmel
- 4 dl viltkraft
- 3 ss grov sennep
- 1 ss tørket timian
- nykvernet pepper
Svigerfar har vært en ivrig jeger i mange år og en positiv konsekvens av det er at jeg får en del viltkjøtt. Nå fikk jeg nykvernet elgkjøtt og da er det veldig godt med elgkarbonader. Elgkjøtt er veldig magert så for å få disse gode og saftige trenger de litt fett. Her er en veldig god oppskrift.
Steg 1
Når du skal lage elgkarbonader er det viktig at alt kjøttet er skikkelig kaldt. Kjøl ned kraften du skal spe med også for å få en fin farse. Start med å blande sammen elgkjøttet, medisterfarse og salt til en jevn og klissete konsistens.
![DSC 0361](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0361_200327_085110.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f3949db864bb6e13a3685c9ceef66251)
![DSC 0365](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0365_200327_085113.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a2eea41caa9789a7b10a406ad963ab7b)
Steg 2
Hell i potetmelet og bland sammen igjen med kjøkkenmaskinen.
![DSC 0369](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0369_200327_085134.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0c4902ae39ac126b6091d9831251be4d)
Steg 3
Bland sammen viltkraft, sennep og krydder i en egen skål og rør godt sammen.
![DSC 0368](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_200327_085149.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=37c9b2be18ca585a2e0c3cb68e5a433d)
Steg 4
Spe på med kraftblandingen i kjøttfarsen til alt kraften er kommet fin i elgfaren og deigen har blitt en jevn og litt klissete farse igjen. Det er alltid smart å steke en liten prøvekabonade for å sjekke at du er fornøyd med mengde salt og konsistens. Hvis du er fornøyd er du nå klar til å lage elgkarbonader.
![DSC 0375](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0375_200327_085207.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f23ce6d37dcc11572e909d62132aa586)
![DSC 0378](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0378_200327_085209.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0ff0426ec9b0fe0a9c021f884447bfcf)
Steg 5
Jeg steker elgkarbonadene i en blanding av nøytral olje (rapsolje/solsikkeolje) og ekte smør. Stek på medium + varme. For min induksjonstopp var det 7 på en skala fra 1 -9. For karbonadene med en form eller hånd. Jeg veier opp kjøttet så alle karbonadene blir ca 170 gram.
![DSC 0384](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0384_200327_085230.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7066c2322e6114f603a955df5598314e)
Steg 6
Det er viktig at du ikke steker karbonadene for lenge for da blir det litt tørt. Stek så begge sider får en fin stekeskorpe og la ligge på til akkurat er gjennomstekt. Det er lov å sjekke og smake litt underveis.
Steg 7
De du ikke skal spise med en gang er perfekt og pakke ned og legge i fryseren til en annen gang. Jeg synes elgkarbonader smaker utrolig godt sammen med tyttebær og grov sennep. Lykke til.
![DSC 0395](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395_200327_085035.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ef2b24432f9cbb6513200a780040cd5c)