Elgkarbonader - Med denne oppskriften blir de saftige og gode!

Når Svigerfar kommer med kvernet elgkjøtt blir det Elgkarbonader.

Ingredienser

stk stor elgkarbonader
  • 2 kg kvernet elgkjøtt
  • 600 gram medisterfarse
  • 1 ss salt
  • 4 ss potetmel
  • 4 dl viltkraft
  • 3 ss grov sennep
  • 1 ss tørket timian
  • nykvernet pepper
Ingredienser

Svigerfar har vært en ivrig jeger i mange år og en positiv konsekvens av det er at jeg får en del viltkjøtt. Nå fikk jeg nykvernet elgkjøtt og da er det veldig godt med elgkarbonader. Elgkjøtt er veldig magert så for å få disse gode og saftige trenger de litt fett. Her er en veldig god oppskrift.

Steg 1

Når du skal lage elgkarbonader er det viktig at alt kjøttet er skikkelig kaldt. Kjøl ned kraften du skal spe med også for å få en fin farse. Start med å blande sammen elgkjøttet, medisterfarse og salt til en jevn og klissete konsistens.

DSC 0361
DSC 0365

Steg 2

Hell i potetmelet og bland sammen igjen med kjøkkenmaskinen.

DSC 0369

Steg 3

Bland sammen viltkraft, sennep og krydder i en egen skål og rør godt sammen.

DSC 0368

Steg 4

Spe på med kraftblandingen i kjøttfarsen til alt kraften er kommet fin i elgfaren og deigen har blitt en jevn og litt klissete farse igjen. Det er alltid smart å steke en liten prøvekabonade for å sjekke at du er fornøyd med mengde salt og konsistens. Hvis du er fornøyd er du nå klar til å lage elgkarbonader.

DSC 0375
DSC 0378

Steg 5

Jeg steker elgkarbonadene i en blanding av nøytral olje (rapsolje/solsikkeolje) og ekte smør. Stek på medium + varme. For min induksjonstopp var det 7 på en skala fra 1 -9. For karbonadene med en form eller hånd. Jeg veier opp kjøttet så alle karbonadene blir ca 170 gram.

DSC 0384

Steg 6

Det er viktig at du ikke steker karbonadene for lenge for da blir det litt tørt. Stek så begge sider får en fin stekeskorpe og la ligge på til akkurat er gjennomstekt. Det er lov å sjekke og smake litt underveis.

Steg 7

De du ikke skal spise med en gang er perfekt og pakke ned og legge i fryseren til en annen gang. Jeg synes elgkarbonader smaker utrolig godt sammen med tyttebær og grov sennep. Lykke til.

DSC 0395