![](https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=18a3abb706ba8be30bfbd538b6c5f425 700w, https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=4872d50895c3805fa8f2112e5e5bcfee 800w, https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=6f4a36346655190ed78fcd3c4cec8af5 900w, https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=c13766b8a7ba30cdde94f5ee52274e73 1000w, https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=7b724e154e9b75ef69f6cd7321929295 1100w, https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=361248f4c1cfc40fc585f3f1902871d0 1200w, https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=41a271bee2e3b916aac0fab79620d4f1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=ae1fe9ce001102daeb3ae6379035c84c 1400w, https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=c5b8b054aa121001225aedcc11bb3852 1500w, https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=2b4a6a7b2e10b43791506fe2586a37fe 1600w, https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=f7040baab0e73b5839e40638591308f2 1700w, https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=bdde29d44ab5070d759808774cacb617 1800w)
Empanadas fylt med spicy kjøtt og ost - Perfekt kosemat!!
Empanadas serveres i mange land, men er mest kjent fra Latin Amerika og Spania. Det serveres i utallige varianter. Noen er vegetar og andre med kjøtt eller skalldyr.
Ingredienser
Empanadas
- 500 gram karbonadedeig
- 2 stk løk
- 1 stk grønn paprika
- 3 stk malapena chili
- 1 stk rød chili
- 6 fedd hvitløk
- 2 dl kjøttkraft
- 200 gram ost
- 1 bunt fersk persille
- 2 ts spisscummin
- 2 ts sukker
- 2 ts salt
- 1 ts kanel
- 1 stk lime (saften av 1 lime)
- 2 stk hardkokte egg
- butterdeig
- 1 stk egg (til pensling)
Chimichurri
- 1 ts salt
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ts chilipure
- 3 fedd hvitløk
- 2 ts tørket oregano
- 2 stk sjalottløk
- 2 stk lime (saften av 2 lime)
- 1 bunt finhakket persille
- 0,5 dl olivenolje
Jeg har laget en skikkelig helgekos variant med spicy kjøttfyll, ost og bakt i butterdeig. Jeg serverte dette sammen med en rask chimichurri som er en argentisk grillsaus. Prøv denne deilige retten neste gang du virkelig vil ha "kosemat" . Denne retten er populær blant store og små, men vær litt varsom med mengde chili hvis den skal serveres til barn.
![Dsc 0076 2](https://gladkokken.imgix.net/dsc_0076-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0506955b0ca90e4b88fa2f8895377480)
Start med å lage fyllet. Dette må kjøles ned før du har det i Empanadaene. Så dette kan gjerne gjøres dagen før eller tidligere på dagen. Målet er å få en smaksrik kjøttsaus med lite væske. Jeg starter med å finne frem en kjele og tilsetter litt nøytral olje. Finkutt løk og paprika og stek til den blir helt blank og myk. Tilsett sukkeret og stek et par minutter til.
![Dsc 0084 2](https://gladkokken.imgix.net/dsc_0084-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d5511e27775aefe34d12e8cbb1ade62e)
Hell dette i en bolle og stek karbonadedeigen på høy varme. Krydre med salt og pepper. Finhakk chili og hvitløk når karbonadedeigen stekes.
![Dsc 0086 2](https://gladkokken.imgix.net/dsc_0086-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=822a241cf60cd9524f12b8df3ee6061c)
Tilsett løkblandingen, chili og hvitløk sammen med kjøttet og tilsett krydderne. Hell på kraften og skru ned varmen. Sausen skal stå å putre i 20-30 minutter til nesten all væske er borte.
![Dsc 0094](https://gladkokken.imgix.net/dsc_0094.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=79f70ce6a9ad99aa36e499f1010377cd)
Hardkok 2 egg og skyll i kaldt vann. Ta av skallet og finkutt eggene. Kutt opp persille. Når kjøttsausen er ferdig tilsetter jeg eggene, persille og saften av 1 lime. Smak til med salt og pepper og eventuelt med chili hvis den mangler litt styrke. Hell over i en bolle og la sausen kjøle seg ned. Når sausen har kjølt seg ned blander jeg inn revet ost.
![Dsc 0096 2](https://gladkokken.imgix.net/dsc_0096-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=baca9dab84d005e2480a74fd5cbade07)
Jeg har brukt ferdig butterdeig og det gjør jobben veldig enkel. Ta butterdeigen ut av fryseren ca 20 minutter før du skal bruke den. Del butterdeigen opp i firkanter og kjevle deigen så den blir litt større.
![Dsc 0099 2](https://gladkokken.imgix.net/dsc_0099-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e6b348b7d0e1224e29425f23ac6ebdf0)
Ikke lag deigen for tynn for da er det vanskelig å fylle og lukke de. Kjevle til litt større firkanter og legg i hånda. Fyll med ca 2 ss med kjøttsaus og lukk forsiktig igjen. Klem igjen kantene godt så ikke fyllet kommer ut ved steking.
![Dsc 0104](https://gladkokken.imgix.net/dsc_0104_180402_140623.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9c2edd959360a17de4b7e0bfd93ff3b8)
Legg de ferdige Empanadaene på et brett med bakepapir. Pensle med egg før steking. Stek i ca 20 minutter på 200 grader varmluft til de har fått en gylden og fin farge.
![Dsc 0106](https://gladkokken.imgix.net/dsc_0106.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6e12a80bf41ebb1104fb277eeb5b0e66)
La Empanadaene kjøle seg litt ned og server sammen med en saus. I dag lagde jeg en hurtig chimichurri.Rør alt godt sammen og la stå ute noen timer for at smaken skal sette seg skikkelig. Har god holdbarhet i kjøleskapet og tilberedes noen dager i forveien.Plasser empanadasene på et brett og server. Lykke til.
![Empanadas Front](https://gladkokken.imgix.net/empanadas-front.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b8d7ddb6469324319ef81a9a41cf3779)