Gladkokkens Tacopizza - For de som elsker taco og pizza!
For de som elsker både taco og pizza!
Ingredienser
Tacopizza
- 1 stk pizzabunn (se oppskrift under)
- 1 glass ferdig salsa
- 200 gram revet cheddar
- 200 gram lagret norwegia
- 400 gram tacokjøttdeig
- 1 stk boks mais
- rømmedressing (se oppskrift under)
- syltet rødløk
- nachochips
- ruccola
- koriander
- jalapeno
Pizzadeig
- 500 gram hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 0,5 ts sukker
- 1 ss olivenolje
- 3 dl Vann ca 37 grader
Rømmedressing
- 1 boks lettrømme
- 2 ss majones
- 1 stk kinahvitløk
- 1 ts oregano
- 0,5 ts cajennepepper
- 0,5 ts sukker
- 0,5 ts salt
- 2 ts eplesidereddik
Jeg har spist tacopizza i snart 20 år. Den har variert seg litt igjennom årene, men nå føler jeg at den er perfekt. Når vi hadde pizzarestaurant for lenge siden tror jeg vi var blant de første i Norge til å lansere tacopizza. Den var veldig populær og dette er en videreutvikling av den tacopizzaen med smaker jeg har blitt så glad i de siste årene. Nå er det mange varianter av tacopizza der ute, men denne toppet med salat, urter, syltet rødløk og hjemmelaget rømmedressing er det ikke mange som slår. Nytes lettest med kniv og gaffel.
Steg 1
Start med å lage pizzadeigen. Legg alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland. Tilsett vann og olje og kjør på lav hastighet i 10 minutter. Juster med litt mel hvis den er fuktig. Du skal få en smidig deig som slipper bakebollen når den eltes.
Steg 2
Stek tacokjøttdeig. Jeg krydrer kjøttdeigen med spisscummin, løkpulver, paprika, chili, salt og pepper. Du kan også bruke en ferdig pose, men å lage det selv smaker mye bedre.
Steg 3
Når deigen har hevet i 30 minutter kjevler jeg den ut til et rektangel. Smører langpanna og flytter den forsiktig over. Jeg synes det er godt med litt kant så jeg bretter ytterst på deigen på alle kanter.
Steg 4
Hell på et glass med salsa og fordel jevnt utover
Steg 5
Strø på osteblandingen. Jeg synes en kombinasjon av cheddar og vellagret norwegia gir en veldig god smak.
Steg 6
Strø over kjøttdeigen og mais og la heve i 15 minutter til. Sett ovnen på over og undervarme 220 grader. Sett inn pizzaen og stek i 15 minutter.
TIPS: Jeg pleier ofte å halvstekt pizzaen. Stek da pizzaen i 6-7 minutter. Da er gjæren "død" og du kan vente noen timer med å steke ferdig og anrette. Du kan også halvstekte pizzaen og sette i kjøleskapet til dagen etter. Dette er deilig når du kommer hjem fra jobben og skal servere middag raskt til en sulten familie.
Steg 7
Når pizzaen er ferdig stekt lar jeg den hvile i 5 minutter før jeg skjærer den opp i store og gode stykker.
Steg 8
Nå kommer hva som gjør denne pizzaen så utrolig god. Den varmende gode pizzaen mot friske og gode smaker som topping. Legg på litt ruccola og strø over noen knuste nachochips. Pass på at du Ikke tar på alt for mye topping.
Steg 9
Ta deretter på hvitløksdressingen og syltet rødløk. Har du ikke dette kan du bruke vanlig rødløk. Her er link til hvordan du lager syltet rødløk Alt kan syltes . Finhakk noen jalapenjo og vanlig rød chili og strø over.
Steg 10
Strø over litt fersk koriander. Nå er pizzaen klar for å nytes!! Hvis du liker taco og pizza kommer du til å elske Tacopizza.