![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=7850c8b4e45d732cc021466537c26d36 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=348375555d040af9feddca83aba4085b 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=e5ffe3154623ca38d0c87f41b6500ba8 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=78cc23a3af435e57a4dbaa07e60a639a 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=d248119070a04ea7e1c3e3174937ec86 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=06797c515522cdb420ab0abb8e770956 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=d0aa137d61a2b23a2b50cb5778717215 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=eb9f07faa461a663f79a36f44c8c7561 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=82a62c692deb7fa659e5e5df91c25f52 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=f885aba152a4ae872b08485ce20889e9 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=0c841a8f15ae5b44c802fb3f85acbeb1 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=2d5fd1ced7e82f603e58b07eed33395e 1800w)
Gladkokkens Tacopizza - For de som elsker taco og pizza!
For de som elsker både taco og pizza!
Ingredienser
Tacopizza
- 1 stk pizzabunn (se oppskrift under)
- 1 glass ferdig salsa
- 200 gram revet cheddar
- 200 gram lagret norwegia
- 400 gram tacokjøttdeig
- 1 stk boks mais
- rømmedressing (se oppskrift under)
- syltet rødløk
- nachochips
- ruccola
- koriander
- jalapeno
Pizzadeig
- 500 gram hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 0,5 ts sukker
- 1 ss olivenolje
- 3 dl Vann ca 37 grader
Rømmedressing
- 1 boks lettrømme
- 2 ss majones
- 1 stk kinahvitløk
- 1 ts oregano
- 0,5 ts cajennepepper
- 0,5 ts sukker
- 0,5 ts salt
- 2 ts eplesidereddik
Jeg har spist tacopizza i snart 20 år. Den har variert seg litt igjennom årene, men nå føler jeg at den er perfekt. Når vi hadde pizzarestaurant for lenge siden tror jeg vi var blant de første i Norge til å lansere tacopizza. Den var veldig populær og dette er en videreutvikling av den tacopizzaen med smaker jeg har blitt så glad i de siste årene. Nå er det mange varianter av tacopizza der ute, men denne toppet med salat, urter, syltet rødløk og hjemmelaget rømmedressing er det ikke mange som slår. Nytes lettest med kniv og gaffel.
![Dsc 0477](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0477.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=654baffdbd0012f6ebd8636f7a3be1fd)
Steg 1
Start med å lage pizzadeigen. Legg alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland. Tilsett vann og olje og kjør på lav hastighet i 10 minutter. Juster med litt mel hvis den er fuktig. Du skal få en smidig deig som slipper bakebollen når den eltes.
![Dsc 0487 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0487-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=31052596be0403d600124ad091f19659)
Steg 2
Stek tacokjøttdeig. Jeg krydrer kjøttdeigen med spisscummin, løkpulver, paprika, chili, salt og pepper. Du kan også bruke en ferdig pose, men å lage det selv smaker mye bedre.
![Dsc 0485](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0485.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5d8493fb7b58d685fb4f82421f9c031e)
Steg 3
Når deigen har hevet i 30 minutter kjevler jeg den ut til et rektangel. Smører langpanna og flytter den forsiktig over. Jeg synes det er godt med litt kant så jeg bretter ytterst på deigen på alle kanter.
![Dsc 0488](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0488.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5bff5d8af293bf5bc6f821d07e609349)
Steg 4
Hell på et glass med salsa og fordel jevnt utover
![Dsc 0490](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0490.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7782a0e617a4b2c5e313d9f3681f0d79)
Steg 5
Strø på osteblandingen. Jeg synes en kombinasjon av cheddar og vellagret norwegia gir en veldig god smak.
![Dsc 0492 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0492-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bcaa5afc484126b838293ba05721d043)
Steg 6
Strø over kjøttdeigen og mais og la heve i 15 minutter til. Sett ovnen på over og undervarme 220 grader. Sett inn pizzaen og stek i 15 minutter.
![Dsc 0494](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0494.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=19639e3b700af5fb2eb733fb8df2a054)
TIPS: Jeg pleier ofte å halvstekt pizzaen. Stek da pizzaen i 6-7 minutter. Da er gjæren "død" og du kan vente noen timer med å steke ferdig og anrette. Du kan også halvstekte pizzaen og sette i kjøleskapet til dagen etter. Dette er deilig når du kommer hjem fra jobben og skal servere middag raskt til en sulten familie.
![Dsc 0502](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9f693289d9c24465fba74c0264c4f317)
Steg 7
Når pizzaen er ferdig stekt lar jeg den hvile i 5 minutter før jeg skjærer den opp i store og gode stykker.
Steg 8
Nå kommer hva som gjør denne pizzaen så utrolig god. Den varmende gode pizzaen mot friske og gode smaker som topping. Legg på litt ruccola og strø over noen knuste nachochips. Pass på at du Ikke tar på alt for mye topping.
![Dsc 0509](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0509.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=70394ae4a9851174c87b6f38a6162d6e)
Steg 9
Ta deretter på hvitløksdressingen og syltet rødløk. Har du ikke dette kan du bruke vanlig rødløk. Her er link til hvordan du lager syltet rødløk Alt kan syltes . Finhakk noen jalapenjo og vanlig rød chili og strø over.
![Dsc 0524](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0524.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=758e39bd5229d612bd68a7ad5a08a088)
Steg 10
Strø over litt fersk koriander. Nå er pizzaen klar for å nytes!! Hvis du liker taco og pizza kommer du til å elske Tacopizza.
![Dsc 0533](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0533.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=45553af565b72ae7a6c02a62ff325257)
![Dsc 0549 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0549-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f4e760b29adccb92819e904c4b529f38)