En kremet smakseksplosjon - Malaysisk inspirert Kylling Rendang
Her er det mye smaker og det smaker fantastisk. Denne Malaysisk inspirerte retten er en smakseksplosjon!!
Ingredienser
- 2 stk kyllingfileter
- 1 stk kinahvitløk
- 1 stk rød chili med eller uten frø
- 1 stk ingefær ca tommel x 2
- 3 stk vårløk
- 1 neve cashew nøtter
- 1 boks kokosmelk
- 1 stk lime
- 1 ss riseddik
- 1 ss soya
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss chilipulver
- fersk koriander
Retten tar ikke mer en 25min å lage og inneholder masse ferske smaker. Her er det mye chili, hvitløk, ingefær og vårløk. Denne herlige blandingen blir blandet med kremet kokosmelk, urter og frisk lime. Denne retten er ikke vanskelig.
Steg 1
Start med å grovkutte hvitløk, chili, ingefær og stilkene fra vårløken.
Steg 2
Legg i en liten blender sammen med riseddik og soya. Kjør til en jevn pure.
Steg 3
Finn frem en stekepanne eller wok og tilsett litt nøytral olje. Når oljen begynner å bli varm heller du i pureen. La denne putre på ganske høy varme til den begynner å bli litt oljete (dette tar ca 5 minutter)
Steg 4
Skjær opp kyllingen i tynne skiver og legg i stekepannen sammen med pureen og sukkeret.
Steg 5
Hell på kokosmelken og skru ned varmen. La småputre i 10 minutter før du tilsetter nøttene.
Steg 6
Om to minutter er retten nå klar. Rett før servering blander du inn finhakket vårløk og koriander. Skvis over saften av 1 lime.
Steg 7
Server sammen med ris og nyt denne Malaysiske deilige retten!