Enchilada - Mexicansk rett med fylte tortillas som gratineres i ovnen.

Deilige fylte tortillas med gratinert ost.

Ingredienser

porsjoner

Enchilada

  • 4 stk store tortillalefser
  • 800 gram Kjøttfyll (cowboygryte)
  • 200 gram ost
  • rømme
  • lime
  • chili

Kjøttfyll (cowboygryte)

  • 400 gram karbonadedeig
  • 100 gram bacon
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 boks bønner i tomatsaus
  • 1 stk søtpaprika
  • 25 gram tomatpure
  • 1,3 dl kyllingkraft
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts cummin
  • 0,5 ss worchestersauce
  • 0,5 ts chilipulver
  • salt og pepper
Ingredienser

Enchilada er veldig godt og her er en klassisk oppskrift. Jeg bruker ofte denne retten som en restemiddag. Hvis jeg har igjen rester av kjøttfyll/bolognese eller liknende. Fyll tortillaene med deilig fyll, strø over rikelig med ost og gratiner i ovnen. En populær middag både for store og små.

Enchilada

Steg 1

Kjøttfyllet i denne oppskriften er det samme som oppskriften min Cowboygryte. Jeg lager alltid dobbelporsjon cowboygryte, sparer halvparten og lager enchilada med restene. Smart metode for å spare tid å lage to middager på nesten det samme som en. Her er link til cowboygryte. Cowboygryte - varmende og næringsrik gryte med bønner

Cowboygryte 5

Steg 2

Finn frem en stor ildfast form og smør med litt nøytral olje. Fordel kjøttfyllet i tortillaene og lukk dem igjen. Legg med skjøten ned i den ildfaste formen. Dette gjør at de ikke åpner seg når du steker dem.

Enchilada 2
Enchilada 3
Enchilada 4

Steg 3

Stek på 225 grader varmluft i 15-20 minutter til osten har smeltet og begynner å bli gylden.

Enchilada 5

Steg 4

Jeg synes det er veldig godt å servere Enchilada med litt rømme, chili og limeskiver. Det er også godt med en frisk salat til. Lykke til.

Enchilada 6