Enchilada - Mexicansk rett med fylte tortillas som gratineres i ovnen.
Deilige fylte tortillas med gratinert ost.
Ingredienser
Enchilada
- 4 stk store tortillalefser
- 800 gram Kjøttfyll (cowboygryte)
- 200 gram ost
- rømme
- lime
- chili
Kjøttfyll (cowboygryte)
- 400 gram karbonadedeig
- 100 gram bacon
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 boks bønner i tomatsaus
- 1 stk søtpaprika
- 25 gram tomatpure
- 1,3 dl kyllingkraft
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts cummin
- 0,5 ss worchestersauce
- 0,5 ts chilipulver
- salt og pepper
Enchilada er veldig godt og her er en klassisk oppskrift. Jeg bruker ofte denne retten som en restemiddag. Hvis jeg har igjen rester av kjøttfyll/bolognese eller liknende. Fyll tortillaene med deilig fyll, strø over rikelig med ost og gratiner i ovnen. En populær middag både for store og små.
Steg 1
Kjøttfyllet i denne oppskriften er det samme som oppskriften min Cowboygryte. Jeg lager alltid dobbelporsjon cowboygryte, sparer halvparten og lager enchilada med restene. Smart metode for å spare tid å lage to middager på nesten det samme som en. Her er link til cowboygryte. Cowboygryte - varmende og næringsrik gryte med bønner
Steg 2
Finn frem en stor ildfast form og smør med litt nøytral olje. Fordel kjøttfyllet i tortillaene og lukk dem igjen. Legg med skjøten ned i den ildfaste formen. Dette gjør at de ikke åpner seg når du steker dem.
Steg 3
Stek på 225 grader varmluft i 15-20 minutter til osten har smeltet og begynner å bli gylden.
Steg 4
Jeg synes det er veldig godt å servere Enchilada med litt rømme, chili og limeskiver. Det er også godt med en frisk salat til. Lykke til.