![](https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=68aec4ddfc8045758c8a316407058287 700w, https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=44ec0a483c60f406b506881659f2a467 800w, https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=ce4b39f308616e571ebefb4968a138df 900w, https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=641fcbbc86b4731e5ca56806bd381355 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=a3fc50375bd07f0573921eea97102e42 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=b6dd6bb6b01be6e6b14ee6b874b1a13d 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=f86f3d08052be6f587672be8019edfee 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=ef3f79a8ae70a8568017ae5ed5716a8a 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=216cc7a484b51b99d9b4efbd37c6ec26 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=2e2cc76aca3565ad344e7725c6bdb163 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=4870da54c906b0cf8ca8ebf6d8f7b744 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=1f82b8b50d3859ca05eb9eabbb8deba8 1800w)
Enchilada - Mexicansk rett med fylte tortillas som gratineres i ovnen.
Deilige fylte tortillas med gratinert ost.
Ingredienser
Enchilada
- 4 stk store tortillalefser
- 800 gram Kjøttfyll (cowboygryte)
- 200 gram ost
- rømme
- lime
- chili
Kjøttfyll (cowboygryte)
- 400 gram karbonadedeig
- 100 gram bacon
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 boks bønner i tomatsaus
- 1 stk søtpaprika
- 25 gram tomatpure
- 1,3 dl kyllingkraft
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts cummin
- 0,5 ss worchestersauce
- 0,5 ts chilipulver
- salt og pepper
Enchilada er veldig godt og her er en klassisk oppskrift. Jeg bruker ofte denne retten som en restemiddag. Hvis jeg har igjen rester av kjøttfyll/bolognese eller liknende. Fyll tortillaene med deilig fyll, strø over rikelig med ost og gratiner i ovnen. En populær middag både for store og små.
![Enchilada](https://gladkokken.imgix.net/Enchilada.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9668515b4296fe1b5634e2980cea8b24)
Steg 1
Kjøttfyllet i denne oppskriften er det samme som oppskriften min Cowboygryte. Jeg lager alltid dobbelporsjon cowboygryte, sparer halvparten og lager enchilada med restene. Smart metode for å spare tid å lage to middager på nesten det samme som en. Her er link til cowboygryte. Cowboygryte - varmende og næringsrik gryte med bønner
![Cowboygryte 5](https://gladkokken.imgix.net/Cowboygryte-5_2021-09-27-194439.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2c552f6b26661a0f82453d9612492588)
Steg 2
Finn frem en stor ildfast form og smør med litt nøytral olje. Fordel kjøttfyllet i tortillaene og lukk dem igjen. Legg med skjøten ned i den ildfaste formen. Dette gjør at de ikke åpner seg når du steker dem.
![Enchilada 2](https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ab69a4d8ba9d58252caf589747b7f799)
![Enchilada 3](https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e0b84c5a395b2e36db0c949b91dbb274)
![Enchilada 4](https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=243be93d60c6e23f09dcba87802b0d9d)
Steg 3
Stek på 225 grader varmluft i 15-20 minutter til osten har smeltet og begynner å bli gylden.
![Enchilada 5](https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ac825d1821ffa5a0a79643b3d8f2f6ea)
Steg 4
Jeg synes det er veldig godt å servere Enchilada med litt rømme, chili og limeskiver. Det er også godt med en frisk salat til. Lykke til.
![Enchilada 6](https://gladkokken.imgix.net/Enchilada-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ccb79d4cabccee3b8e37a4eb1cb98d61)