Enkel og god hverdagsmiddag på under 20 minutter - Orientalsk Gryte

Dette er en middag jeg lager i flere forskjellige varianter. Masse deilige smaker, sunt og enkelt.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 stk gulrøtter
  • 0,5 stk squash
  • 2 stk chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk liten ingefær
  • 6 dl kyllingkraft (kan også bruke terning
  • 1 stk lime
  • koriander
  • red curry (på glass)
Ingredienser

Noe jeg alltid har er noen glass med curry paste. Dette får du kjøpt på alle dagligvarebutikker, men de beste får du i innvandrer butikkene. Denne gangen har jeg brukt rød curry og creme fraiche. Det var det jeg hadde i kjøleskapet, men det passer også perfekt å erstatte creme fraiche med kokos melk. Du kan selv variere hvor sterk retten skal være med chili, men jeg liker maten ganske spicy !

Orientalsk Gryte 2

Steg 1

Start med å sette på kjelen med ris. Følg anvisning på pakken. Å lage ris tar ca 20 minutter. Finn frem en gryte og sett på høy varme. Kutt opp kyllingen i fine strimler og tilsett i gryten sammen med litt olje.

Steg 2

Stek til kyllingen begynner å bli ferdig før du tilsetter hvitløk, chili og ingefær. Stek et par minutter før du tilsetter boksen med curry paste.

Orientalsk Gryte 3

Steg 3

Stek og rør et par minutter før du tilsetter kyllingkraften, gulrøttene og squash. La koke et par minutter før du tilsetter creme fraiche. Skvis i saften av 1 lime og smak til med salt og pepper.

Orientalsk Gryte 4

Steg 4

Nå lar du gryten koke 5 minutter eller til risen er ferdig og middagen er klar til servering. Pynt gjerne med frisk koriander. Lykke til.

Orientalsk Gryte 5