Enkel og god hverdagsmiddag på under 20 minutter - Orientalsk Gryte
Dette er en middag jeg lager i flere forskjellige varianter. Masse deilige smaker, sunt og enkelt.
Ingredienser
- 4 stk kyllingfilet
- 3 stk gulrøtter
- 0,5 stk squash
- 2 stk chili
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk liten ingefær
- 6 dl kyllingkraft (kan også bruke terning
- 1 stk lime
- koriander
- red curry (på glass)
Noe jeg alltid har er noen glass med curry paste. Dette får du kjøpt på alle dagligvarebutikker, men de beste får du i innvandrer butikkene. Denne gangen har jeg brukt rød curry og creme fraiche. Det var det jeg hadde i kjøleskapet, men det passer også perfekt å erstatte creme fraiche med kokos melk. Du kan selv variere hvor sterk retten skal være med chili, men jeg liker maten ganske spicy !
Steg 1
Start med å sette på kjelen med ris. Følg anvisning på pakken. Å lage ris tar ca 20 minutter. Finn frem en gryte og sett på høy varme. Kutt opp kyllingen i fine strimler og tilsett i gryten sammen med litt olje.
Steg 2
Stek til kyllingen begynner å bli ferdig før du tilsetter hvitløk, chili og ingefær. Stek et par minutter før du tilsetter boksen med curry paste.
Steg 3
Stek og rør et par minutter før du tilsetter kyllingkraften, gulrøttene og squash. La koke et par minutter før du tilsetter creme fraiche. Skvis i saften av 1 lime og smak til med salt og pepper.
Steg 4
Nå lar du gryten koke 5 minutter eller til risen er ferdig og middagen er klar til servering. Pynt gjerne med frisk koriander. Lykke til.